Sub centrala nucleară de la Fukushima, japonezii au testat în secret arme atomice

5.223 vizualizari

Am citit din diverse surse precum că posibile bombe atomice se află construite sub centrala nucleară de la Fukushima din Japonia, cea care a indus omenirii fiorii unui nou Cernobîl. N-am crezut asemenea informaţii până când n-am citit acest articol de pe site-ul Global Research.ca. Un articol scris de Yoichi Shimatsu, un ziarist japonez cunoscut ce a fost editor la prestigioasa revistă „Japan Times Weekly„.

În legătură cu centrala nucleară de la Fukushima am avut multe dubii, de îndată ce mi s-au dezvăluit anumite informaţii. De exemplu, nu înţelegeam de ce a început să se folosească combustibil MOX în reactorul 3, începând cu luna septembrie 2010, atunci când centrala nucleară era planificată să fie închisă până în aprilie 2011. De ce TEPCO (Tokyo Electric Power Co. – compania ce administrează centrala nucleară) a adus acest combustibil MOX (una dintre cele mai toxice substanţe cunoscute până în prezent) pentru o perioadă atât de scurtă (câteva luni). Nu avea niciun rost, căci această substanţă, odată folosită, este activă pentru mulţi ani de zile şi nu mai poate fi controlată, chiar dacă reactorul a fost închis. De ce managerii de la TEPCO să fi luat această decizie absurdă?

Yoichi Shimatsu pune toate lucrurile cap la cap pentru a dezvolta o teorie a conspiraţiei de toată frumuseţea. Într-adevăr, ea e nedovedită, dar nu de puţine ori în istorie teorii ale conspiraţiei s-au adeverit în multe domenii. Să citim fragmente din acest articol:

„Despre recentul incendiu din interiorul reactorului nr.4 al centralei Fukushima s-a spus că s-ar fi datorat supraîncălzirii combustibilului de uraniu. Dar mărimea incendiului arată că acest reactor a funcţionat din alte motive decât de cele legate de producerea de energie electrică. De asemenea, apa iradiată de-a lungul vecinătăţii centralei cu Oceanul Pacific ridică o altă întrebare, căci sursa sa subpământeană este nedectabilă (sau poate nemenţionabilă). O fi vorba de un laborator misterios care n-a fost amintit în niciun raport?”

Ziaristul japonez povesteşte în continuare cum toţi lucrătorii care operează la centrala de la Fukushima n-au posibilitatea să folosească telefoanele mobile în incinta centralei. Când acest ziarist a dorit să afle prin telefonul mobil mai multe informaţii privitoare la implicarea corporaţiei americane General Electric în centrala de la Fukushima, telefonul său a fost bruiat. Culmea coincidenţei: acest lucru s-a întâmplat chiar în ziua în care preşedintele General Electric, Jeff Immelt, a aterizat la Tokyo, cu un plan pentru reconstrucţia centralei de la Fukushima. Oare operatorul naţional de telecomunicaţii NTT (Nipon Telegraph & Telephone) cooperează cu NSA (National Security Agency – Agenţia Naţională de Securitate a Stetlor Unite) pentru recepţionarea semnalelor de telefonie? Tot ce e posibil.

Să vedem în continuare o mică istorie a energiei nucleare din Japonia:

„În vizita sa din 1959 în Marea Britanie, primul ministru japonez Nobusule Kishi, s-a dus la centrala nucleară de la Bradwell. În anul următor, între SUA şi Japonia a fost semnat un prim acord de securitate, în ciuda protestelor pentru pace din capitala japoneză. În următorii ani, firma britanică GEC a construit primul reactor nuclear japonez la Tokaimura, prefectura Ibaragi.

Kishi a devenit celebru prin faptul că a declarat că „armele nucleare nu sunt expres interzise în Japonia”, făcând referire la articolul 9 din Constituţia japoneză ce interzice înarmarea nucleară. Cuvintele sale au fost repetate în anul 2009 de nepotul său, prim-ministrul Shinzo Abe. „Criza” nord-coreeană a servit drept pretext pentru noua generaţie de elită politică niponă ce susţine ideea unei Japonii înarmată nuclear. De altfel, mulţi jurnalişti japonezi, precum şi experţi în securitate susţin faptul că există un program secret japonez nuclear, iar în laboratoare subpământene au avut loc deja diverse teste.

Între timp, în anul 2009, Agenţia Internaţională de Energie Atomică a emis un avertisment cu privire la posibilitatea crescută ca Japonia să deţină bomba nucleară. Casa Albă pare că a închis ochii asupra acestei posibilităţi.”

Din afirmaţiile de mai sus, nu pot să nu remarc din nou (pentru a câta oară) standardul dublu pe care-l aplică Statele Unite cu privire la deţinerea armei nucleare: pentru state inamice ca Iranul se evocă tot timpul ameninţarea unei război nuclear, pe când în cazul Japoniei se păstrează o tăcere mai mult decât suspectă. De altfel, standardul dublu al Statelor Unite este binecunoscut în politica internaţională.

În concluzie, sub centrala nucleară de la Fukushima se află cumva construit vreun laborator în care se fac cercetări privind armele nucleare?