SUA va ataca cu rachete orice ţară în care se vor găsi hackeri ce sparg serverele guvernamentale americane

În alcătuirea acestui articol, m-am folosit de ştirea aceasta de pe BBC: “US Pentagon to treat cyber-attacks as ‘acts of war'”.

Guvernul Statelor Unite are un punct de vedere interesant în a defini războiul în zilele noastre. Astfel, la câteva luni după ce administraţia Obama că loviturile aeriene din Libia sunt doar “acţiuni militare cinetice” şi nu acte de război, acum Pentagonul ameninţă lumea că va trata orice “atac cibernetic” împotriva SUA drept “acte de război”. Aceasta înseamnă că oricine va intra neautorizat pe serverele militare şi guvernamentale americane va fi tratat drept terorist şi trebuie să se aştepte ca locuinţa sa, oraşul său sau chiar ţara din care face parte să fie atacată cu rachete de către Armata SUA!

Anunţul a venit după atacul cibernetic de acum câteva săptămâni împotriva corporaţiei Lockheed Martin, furnizorul oficial de armament al Pentagonului. Oficialii militari au declarat că dacă vor mai apare astfel de incidente în viitor, se va riposta cu atacuri cibernetice asemănătoare, cu sancţiuni economice sau chiar cu lovituri militare!

“Un răspuns la un atac cibernetic asupra Statelor Unite nu va necesita neapărat o ripostă cibernetică asemănătoare” a declarat col. Dave Lapan, purtător de cuvânt al Pentagonului. “Toate opţiunile corespunzătoare se vor afla pe masă”. Şi Casa Albă a făcut o declaraţie asemănătoare prin faptul că Statele Unite intenţionează “să răspundă oricărui act ostil din ciberspaţiu”, subliniind că hackerii ce atacă serverele militare şi guvernamentale americane vor fi loviţi de armata americană.

Aşadar, a arunca bombe asupra Libiei nu înseamnă război, dar dacă un hacker găseşte probleme în protocoalele de securitate ale serverlor guvernamentale americane va fi considerat terorist şi atacat militar! Incredibil! Vă daţi seama cât de uşor vor putea declanşa războaie Statele Unite în acest mod? Vor pretinde că serverele militare dintr-o anumită bază le-au fost atacate, de exemplu, de câţiva hackeri din India, şi atunci vor lansa rachete asupra Indiei! Mai ales că aceste atacuri cibernetice vor putea fi extrem de dovedit, faţă de atacurile militare clasice. Incredibil până unde s-a ajuns…

Întrebarea pe care mi-o pun este: intenţionează SUA să atace vreo ţară în viitorul apropiat şi căutau acum motive pentru lansarea acestui război?

Lasă un comentariu