SUA sau „noua Atlantidă”, dorinţa ancestrală a francmasonilor

6.074 vizualizari

SUA francmasonerieAmericanii nu au altă zi mai dragă lor decât 4 iulie, data la care, în anul 1776, a fost aprobată de către Congresul SUA, declaraţia de independenţă faţă de Imperiul britanic, de care Statele Unite aparţineau până în acel moment. Dar declararea independenţei a fost un act cu o viziune eliberatoare a oamenilor sau o conspiraţie a francmasonilor? Manly P. Hall (1901-1990), aşa-zisul „prinţ al francmasonilor” recunoştea faptul că „De mai mult de 300 de ani, societăţile secrete au muncit pentru a crea fundalul necesar stabilirii unei democraţii iluminate în rândul naţiunilor lumii. Oameni adunaţi de un jurământ secret au decis ca în coloniile americane să planteze rădăcinile unui nou stil de viaţă. Frăţiile au adus America, discret şi cu asiduitate, în rolul de lider într-o lume liberă”. Aşadar, precum bănuiam, Statele Unite ale Americii au fost creaţia francmasoneriei. Dar când a început totul?

SUA: visul lui Bacon din secolul al XVI-lea

SUA îşi are originea în visul rozicrucienilor elisabetani din secolul al XVI-lea, conduşi de marele mistic, iniţiat şi filozof englez Francisc Bacon (1561-1626). Acesta visa la o „nouă Atlantidă”, aşa cum rezultă şi din povestirea sa cu aceeaşi nume publicată în anul 1624. „Noua Atlantidă” sau „Bensalem” era un pământ utopic, acolo unde „generiozitatea şi iluminarea, demnitatea şi splendoarea, pietatea şi spiritul public” sunt calităţile comune ale locuitorilor acestui tărâm.

Acest vis a devenit realitate două secole mai târziu, atunci când prin trădarea unor generali britanici, 13 colonii americane s-au desprins de ţara-mamă (Marea Britanie) şi şi-au declarat independenţa. Astfel, s-a îndeplinit visul francmasonilor; dar SUA nu reprezintă altceva decât o etapă în îndeplinirea visului suprem: crearea unui unic imperiu mondial.

SUA trebuie distrusă…aşa prevede planul!

Dar, orice început are şi un sfârşit. Foarte puţini cunosc faptul că SUA a fost creată pentru a fi distrusă. Şi astfel a apărut dihotomia părinţilor fondatori ai Americii: speranţa multora de a crea o republică îndelungată, bazată pe principii creştine şi care să devină un fel de „speranţă a lumii”, pe de o parte, şi planul, cunoscut de foarte puţini, de a crea o „nouă Atlantidă”, care să vestească „Noua Ordine Mondială”.

Manipularea subtilă a francmasonilor, regăsită în Constituţia SUA

Constituţia SUA a fost creată la Convenţia Constituţională din Philadelphia anului 1787. Ea conţine un cod de articole, ce au fost ratificate separat de fiecare stat în parte. Fiecare stat component al SUA are o proprie constituţie, dar prevederile acesteia din urmă nu trebuie să intre în contradicţie cu punctele esenţiale ale „constituţiei generale” a SUA.

Majoritatea autorilor acestei Constituţii credeau faptul că ei au creat ceva unic şi de durată, şi că au rezolvat în mare măsură eterna întrebare despre „libertatea individuală versus drepturile divine ale regilor, guvernului şi autorităţii executive”.  Astfel, ei au creat un guvern federal, cu puteri suficiente pentru a fi ascultaţi, rămânând în acelaşi timp fideli principiilor libertăţilor din 1776. Dar acest idealism şi optimism a fost greşit. Iar cei puţini, din societăţile secrete francmasonice, cunoşteau acest lucru. Pentru că, din punct de vedere logic, este imposibil de a reconcilia două principii opozante: libertatea individuală şi guvernarea puternică; orice concesii înspre guvernarea puternică va crea, inevitabil, premizele unei tiranii.

Precum spuneam mai sus, majoritatea autorilor acestei Constituţii credeau că au creat una unică, dar în ea se regăsesc seminţele propriei distrugeri. Concesia făcută spre existenţa unui guvern centralizat a fost „lovitura mortală”. Aceşti oameni înţelepţi ştiau faptul că „libertatea nu este niciodată liberă” şi necesită un sacrificiu constant; ei mai ştiau faptul că istoria omenirii este plină de exemple de libertăţi reprimate în mod constant de monarhi şi de regimuri corupte. Şi totuşi, rezultatul a fost crearea unui guvern american puternic şi centralizat. Şi asta datorită strategilor-francmasoni, infiltraţi printre părinţii fondatori ai SUA. Francmasonii ştiau că scopurile lor vor fi atinse în timp, prin agenţii lor infiltraţi la toate nivelurile de decizie guvernamentală. Şi astfel, această dorinţă ancestrală a societăţilor secrete, aceea de a crea o „nouă Atlantidă” în America, a coexistat alături de dorinţa majorităţii, aceea de a crea o naţiune liberă.

Victoria francmasoneriei în SUA

Astfel, fenomenul revoluţiei americane a cunoscut două etape. Prima etapă a fost aceea de despărţire de un regim monarhic despotic, cel condus de regele britanic George al III-lea. În cea de a doua etapă, care a avut loc la sfârşitul secolului al XVIII-lea, în SUA s-a creat un guvern mai puternic şi mai centralizat, premize pentru creşterea corupţiei, dar şi pentru creşterea puterii societăţilor secrete în interiorul acestui guvern.

Victoria francmasoneriei în structurile guvernamentale centrale ale SUA a fost „proclamată” în anii 1930, în timpul administraţiei preşedintelui Franklin D. Roosevelt (1882-1945). Se ştie că Roosevelt a fost un francmason de grad înalt, care şi-a trădat jurământul de a-i servi pe oameni, el fiind doar în slujba societăţilor secrete şi a „fraţilor săi francmasoni”. Roosevelt a pregătit America pentru faza sa finală: Noua Ordine Mondială; de exemplu, el a permis societăţilor secrete să-şi pună simbolurile oculte pe un obiect utilizat zilnic de toată lumea: dolarul american.

Henry A. Wallace
Henry A. Wallace

Mărturia şocantă a unui vicepreşedinte american francmason

Şi cele spuse mai sus sunt confirmate chiar de către un francmason ce a făcut parte din conducerea SUA în anii 1930. Este vorba de Henry A. Wallace (1888-1965), vicepreşedinte al SUA (1941-1945), care a fost mason de gradul 32 şi discipol al lui Nicholas Roerich, unul din liderii mişcării oculte din prima jumătate a secolului XX.

„În 1934, atunci când eram secretar de stat al Agriculturii, aşteptam în afara biroului Secretarului de Stat Cordell Hull, şi mă amuzam citind din publicaţia Departamentului de Stat „Istoria sigiliului Statelor Unite”. Întorcând la pagina 53, am observat o reproducere colorată pe partea opusă a sigiliului. Fraza latină ‘Novus Ordo Seclorum’ m-a impresionat, pentru că însemna ‘Noua Ordine a Veacurilor’. Aşadar, am luat această publicaţie şi i-am dus-o preşedintelui Roosevelt, căruia i-am sugerat să fie emisă o monedă cu faţa şi cu reversul sigiliului. Roosevelt, în timp ce se uita la reproducerea colorată a sigiliului, a fost impresionat de reprezentarea ‘ochiului atotvăzător’, un simbol masonic al Marelui Arhitect al Universului. Apoi, i-a plăcut ideea că fundamentarea ‘noii ordini a veacurilor’ a fost stabilită în anul 1776, dar va fi desăvârşită doar de ochiul Marelui Arhitect. Roosevelt era, ca şi mine, francmason de gradul 32 (…) El a sugerat ca acest sigiliu să fie pus pe bancnotele de dolari, şi nu pe monezi, şi că va vorbi despre acest lucru cu secretarul Trezoreriei”.

ochiul cu piramidaMarele sigiliu al Statelor Unite: mare simbol ocult

Este important pentru societăţile secrete pentru a-şi proclama puterea lor asupra maselor, la fiecare oportunitate existentă, iar una din cele mai eficiente metode este aceea de a-şi pune simbolurile lor la vedere, astfel încât oamenii să nu le discearnă sau să le înţeleagă semnificaţia lor profundă. Simbolurile oculte plasate peste tot reafirmă şi faptul că dorinţa ancestrală a francmasonilor oculţi se află în curs de realizare.

Sigiliul SUA, cunoscut ca şi „marele sigiliu” a fost primul din seria simbolurilor oculte adoptate de către guvernul Statelor Unite. În 1782, Charles Thomson (1729-1824), secretarul Congresului Continental, a schiţat un desen pentru Sigiliul SUA (sau emblema naţională), ce a fost adoptat cu mici modificări şi cunoscut acum ca „Marele sigiliu”. În ultimii săi ani, după retragerea sa din politică, Thomson a fost rugat să scrie o istorie a Revoluţiei americane (1775-1781), deoarece fiind un lider, Thomson era familiar cu istoria secretă. Totuşi, Thomson a refuzat s-o facă, distrugând chiar şi jurnalele secrete care le-a ţinut în timpul Revoluţiei, întrucât „dacă adevărul ar fi cunoscut, multe cariere strălucitoare ar fi pătate, şi puterea naţională ar fi slăbită”.

Marele sigiliu este imaginea unui piramide egiptene, cu un ochi uman deasupra sa. Sub piramidă stă scris „Novus Ordo Seclorum”. Manly P. Hall, marele iniţiat în secretele fracmasoneriei, explică ce reprezintă acesta:

„Marele sigiliu reprezintă o piramidă neterminată, care semnifică societatea umană, incompletă şi imperfectă. Deasupra sa pluteşte simbolul ordinelor ezoterice, triunghiul strălucitor, care conţine în el un ochi atotvăzător (…) Există o singură explicaţie posibilă pentru existenţa acestui simbol, şi aceasta este legat de societăţile secrete care au venit în această ţară (SUA – n.t.) cu 150 de ani înaintea războiului revoluţionar (…) Nu există nicio îndoială că acest mare simbol a fost inspirat din aceste ordine”.

În legătură cu spusele lui Manly P. Hall, putem trage concluzia că societăţile secrete au venit în SUA în jurul anului 1625 (deci, cu 150 de ani înaintea războiului revoluţionar început în anul 1625). Totodată, însăşi Hall confirmă faptul că puterea şi influenţa societăţilor secrete oculte asupra actului guvernării din SUA. Dar ceea ce nu mulţi ştiu faptul că „ochiul atotvăzător” este simbolul unor culte antice ce venerau un zeu. Iar zeul acesta, în cazul francmasonilor, nu poate fi decât…Lucifer!