SUA construieşte în secret o reţea imensă de baze militare mici, austere, situate în toate colţurile lumii

138

Necunoscute multor cetățeni, Statele Unite a reușit să militarizeze planeta, aproape în secret, mulţumită unei noi generaţii de baze militare denumite “lily pads” sau “nuferi”, creând un sistem asemănător cu o broască care sare dintr-o frunză plutitoare în alta, pentru a-şi urmări prada, scrie site-ul MotherJones.com. Acestea sunt baze mici, secrete, cu facilităţi inaccesibile, cu număr mic de militari, foarte austere şi având la dispoziţie arme şi provizii.

În jurul lumii, din Djibouti în junglele din Honduras, din deşertul Mauritaniei până în insulele Cocos, Pentagonul a creat câţi “nuferi” a putut, în cât mai multe ţări şi cât se poate de repede. Deşi o statistică e greu de făcut, ca urmare a caracterului secret al acestor baze militare, se pare că până în prezent au fost construite în jur de 50 de baze, iar alte câteva zeci s-ar afla în construcţie.

Aceste baze au fost înfiinţate pentru a se evita populaţia locală, publicitatea şi opoziţia locuitorilor din zonele respective, în arii cât mai îndepărtate şi mai izolate. Pentru a-şi menţine puterea, Statele Unite doreşte baze izolate, care să se poată autosusţină şi care să fie localizate strategic în întreaga lume. Astfel, se va crea o reţea mondială de forturi militare americane.

Asemenea “nuferi” au devenit parte importantă din strategia militară a Washingtonului, menită să menţină dominaţia americană într-o lume în care apar din ce în ce mai mulţi centri de putere (China, Rusia, India etc.). Astfel, America se poate implica oricând în orice conflict ce poate apare în orice colţ al lumii.

P.S. Deşi am scris articole pe acest site în care spuneam că SUA se află în declin liber (de exemplu, https://www.lovendal.ro/wp52/gata-a-venit-si-timpul-decaderii-imperiului-sua/, totuşi e clar că americanii nu se vor lăsa doborâţi uşor şi poate că am fost exagerat de sceptic faţă de americani în articolul acesta de acum 1 an de zile (https://www.lovendal.ro/wp52/nu-pariati-impotriva-statelor-unite-america-va-fi-in-continuare-nr-1-vise/).