SUA ar putea fi atacată prin puls electromagnetic – lucru ce ar transforma-o într-o ţară agrară din secolul al 18-lea

5.248 vizualizari

Statele Unite este îngrijorată de posibilitatea ca în următorii ani să aibă de-a face cu un atac prin puls electromagnetic (electromagnetic pulse – EMP) rezultat în urma unei explozii nucleare de înaltă altitudine din partea duşmanilor săi, relatează site-ul wnd.com. Acest lucru ar conduce la deteriorarea masivă a infrastructurii electricităţii din SUA şi ar putea duce întreaga naţiune americană la nivelul de dezvoltare agrarian din secolul 18. Dar, experţii cred că un asemenea atac ar produce condiţii mult mai dificile decât cele din secolul al 18-lea, datorită creşterii considerabile a populaţiei şi a bazării întregii societăţi americane pe electricitate şi tehnologie. Nu doar industria ar fi lovită, ci şi transporturile, serviciile medicale, telecomunicaţiile, sistemul economic şi financiar.

Candidatul republican pentru alegerile prezidenţiale din SUA din 2012, Newt Gingrich,într-o dezbatere televizată, a spus că un atac nuclear la înaltă altitudine reprezintă cea mai serioasă ameninţare la adresa securităţii naţionale a SUA.

Totuşi, această ameninţare nu este una singulară. Tot în următorii ani, între 2012 şi 2014, NASA a confirmat că o furtună solară masivă va avea loc pe Pământ, aceasta putând afecta inclusiv Statele Unite, o ţară care se bazează prea mult pe tehnologie şi electricitate. Această furtună ar putea cauza în SUA pierderi de 2 trilioane de dolari, fiind necesari circa 10 ani pentru ca America să-şi revină din şoc.