Ştiaţi că… 1 gram de antimaterie costă 62,5 trilioane de dolari, adică de aproape 3 ori economia SUA!?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Dacă vă gândiţi că cele mai scumpă materii de pe Terra sunt aurul, diamantele sau platina, atunci să ştiţi că vă înşelaţi! Cea mai scumpă şi mai rară substanţă din lumea noastră este antimateria, în mod curent 1 gram de antimaterie costând… 62,5 trilioane de dolari! Şi nu, nu e o glumă! Gândiţi-vă la faptul că cea mai mare economie a lumii, SUA, a avut în 2019 o valoare de 21 de trilioane de dolari, aşadar 1 gram de antimaterie valorează de aproape 3 ori economia SUA! Cum e posibil aşa ceva?

Singurul loc din lume unde se poate fabrica antimateria este Fabrica de Antimaterie CERN din Elveţia, ce poate produce doar 1 nanogram de antimaterie pe an.

Antimateria este termenul folosit pentru definirea opusului materiei. În același fel în care termenul zi definește atât perioada de 12 ore de lumină, cât și perioada de 24 de ore care include noaptea, termenul materie este folosit pentru definirea atât opusului antimateriei cât și totalitatea de materie și antimaterie existentă în univers.

Antimateria este formată din antiparticule. Dacă atomii din care se compun obiectele folosite de oameni sunt alcătuiți din protoni, electroni și neutroni, așa-zișii anti-atomi vor fi formați din antiprotoni, antielectroni (pozitroni) și antineutroni. Antiparticula diferă de particulă prin faptul că are o sarcină opusă particulei, dar are masa egală cu aceasta. Dacă o particulă intră în coliziune cu antiparticula sa, cele doua se anihilează, emițând raze gamma, fotoni de înaltă energie.

Conform oamenilor de știință, la formarea Universului au fost create două cantități egale de materie și antimaterie. Ar fi trebuit, deci ca cele două cantități să se anihileze reciproc. Datorită unui fapt încă necunoscut, acest lucru nu s-a întâmplat, iar cantitatea de antimaterie în Univers este în prezent foarte redusă.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO