Statele Unite vrea să-i confişte averea personală a lui Putin… de 75 miliarde de dolari! Aceasta ar însemna cu adevărat război! Preşedintele rus este al doilea bogătaş al lumii, după Bill Gates!

5.073 vizualizari

Putin cel mai bogatÎn lumina ultimelor conflicte dintre Occident şi Rusia, pe tema Ucrainei, o informaţie ar trebui să ne îngrijoreze cu adevărat, căci aceasta ar însemna cu adevărat apariţia unui război adevărat. Occidentul încearcă să impună sancţiuni economice împotriva Rusiei, însă fără să-şi dea seama că aceste sancţiuni ar putea să afecteze mai puternic economiile din Occident, aşa cum avertiza recent un preşedinte german de corporaţie, care critica, de exemplu, non-sensul înlocuirii gazului rusesc cu cel american. Totul s-ar întoarce ca un bumerang împotriva Occidentului. Chiar preşedintele rus, Vladimir Putin, a explicat încercările de a pedepsi Rusia: „Statele Unite constituie una din puterile mondiale. La un moment dat, părea că e singura putere a lumii. Dar astăzi nu mai e cazul. Totul în lume e interdependent şi, dacă încerci să pedepseşti pe cineva, în final vei observa că îţi vei tăia singur craca de sub picioare.”

Ei bine, ştirea din ziarul The Times ne avertizează faptul că oficialii de la Casa Albă urmăresc impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei, dorind să se atingă chiar averea personală a preşedintelui rus, Vladimir Putin, despre care se spune că ar valora… 40 de miliarde de dolari! Dar, acest lucru ar însemna cu adevărat război! Putin nu ar permite niciodată nimănui să se atingă de averea lui!

Dar, unde se află ascunsă imensa avere a lui Putin? Unii spun că, în mare parte, în nişte conturi secrete din băncile elveţiene. Dar, totuşi, Putin deţine acţiuni importante la companii de gaz şi petrol din Rusia, aşa că, orice ar face Occidentul, nu ar putea să-l afecteze foarte mult. Însă acţiunea de a-i bloca conturile sale bancare din străinătate, i-ar provoca „ţarului” rus o mânie nemaiîntâlnită!

Într-un articol de pe site-ul The Richest.com se spune că preşedintele Putin ar avea nu 40 de miliarde de dolari, ci o avere de 75 de miliarde de dolari, fiind astfel al doilea bogat al lumii, după Bill Gates. Astfel, Putin deţine 5% din acţiunile gigantului Gazprom (ce are venituri anuale de 15o de miliarde de dolari), 37% din corporaţia rusă Surgutneftegas (cu venituri anuale de 20 de miliarde de dolari) şi 50% din corporaţia Guvnor (cu venituri anuale de 80 de miliarde de dolari). Cum averea lui Bill Gates este cu puţin mai mare decât cea a lui Putin, iar estimările sunt aproximative, n-ar fi exclus ca Putin să fie probabil cel mai bogat om de pe planetă… şi unul dintre cei mai puternici oameni de pe planetă. Când bogăţia imensă se împleteşte cu puterea imensă, ceea ce rezultă nu poate fi decât un monstru…