Statele Unite Chineze… Uşor, uşor, SUA devine colonie chineză!

367

Chiar dacă odată America a fost cea mai puternică naţiune de pe Pământ, asta nu înseamnă că acest statut va dura pentru totdeauna. În fiecare an, sute de miliarde de dolari părăsesc Statele Unite şi se îndreaptă către China. Acest transfer enorm de bogăţie are un efect dramatic asupra ambelor state. Multe din fostele oraşe industriale americane (ca Detroit, de exemplu) pălesc în faţa noilor fabrici nou-nouţe şi zgârâie-nori care se ridică pe întreg teritoriul chinez. Orice american care intră într-un supermarket din SUA ar observa cu uşurinţă că ar găsi sute de produse “made in China”, pe când lucrurile americane se găsesc din ce în ce mai rar. Ca naţiune, America este ţara care cumpără mult mai mult din China decât cumpără chinezii din SUA. Drept rezultat, China “înoată” în bani şi caută soluţii unde să-şi plaseze toţi banii. Ca de exemplu, să împrumute guvernul american cu peste 1 trilion de dolari, oferindu-se astfel Chinei un anumit control asupra americanilor. De asemenea, China a început să cumpere afaceri, companii, proprietăţi şi resurse naturale în întreaga Americă. Această “colonizare economică” este similară cu ceea ce a făcut deja China în Africa, America de Sud şi Australia. Formula e foarte simplă: americanii trimit bani chinezilor, iar aceştia îi folosesc pentru a cumpăra afaceri şi proprietăţi. Pe zi ce trece, China deţine din ce în ce mai mult din America… Iată şi câteva semne prin care SUA devine colonie chineză:

*Grupul chinez Dalian Wanda Group a cumpărat recent reţeaua de cinematografe  AMC Entertainment pentru 2,6 miliarde de dolari. Această afacere reprezintă cea mai mare preluare a unei corporaţii americane de către o companie chineză.

* În mai 2012, Federal Reserve a anunţat că a dat aprobare băncilor deţinute de guvernul chinez pentru a cumpăra acţiuni ale băncilor americane.

* Agenţia Reuter a anunţat recent că statul chinez poate cumpăra acum direct datorii americane de la Trezoreria americană.

* General Motors este implicată în 11 companii mixte cu firme deţinute de guvernul chinez, printr-un transfer de tehnologie.

* O companie chineză cunoscută ca “Sino-Michigan Properties LLC” a cumpărat 200 de acri de pământ lângă oraşul Milan (Michigan, SUA). Scopul este acela de a construi un oraş chinezesc, cu lacuri artificiale, centru cultural chinez şi sute de locuinţe pentru cetăţenii chinezi.

* Corporaţii controlate de guvernul chinez au cumpărat depozite de petrol şi gaze  de pe teritoriul american, în valoare de câteva miliarde de dolari.

* Investitori chinezi cumpără proprietăţi în întreg oraşul New York, centrul financiar nr.1 al lumii.

* Conform lui ABC News, majoritatea drumurilor şi podurilor din SUA sunt construite de companii chineze.

* Deficitul comercial al SUA în raport cu China a fost în 2011 de 295,5 miliarde de dolari. Acesta este cel mai mare deficit pe care o ţară îl are în raport cu altă ţară, în întreaga istorie. În 1990, deficitul era de doar 10 miliarde de dolari, iar în 1985, acesta era de doar 6 milioane de dolari!

* În 1998, SUA deţinea 25% din exporturile de înaltă tehnologie ale lumii, pe când China 10%. Astăzi, exporturile hi-tech ale Chinei sunt mai mult decât duble faţă de cele ale Statelor Unite.

* Conform Institutului de Politică Economică, America pierde 1 milion de slujbe către China, în fiecare an.

* În 2010, China a produs de două ori mai multe autoturisme decât Statele Unite.

Aşadar, prevăd că peste 20 de ani, maxim, SUA se va putea numi Statele Unite Chineze…