Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Şocant! Mexicul propune legalizarea drogurilor şi îndeamnă SUA şi alte ţări să facă acelaşi lucru…

208

blankO ştire apărută pe newsweek.com ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi. Astfel, recent, președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a lansat un nou plan care implică o reformă radicală a legilor privind drogurile, invitând la negocieri Statele Unite pentru a lua măsuri similare.

Planul propus de administrația președintelui Obrador solicită dezincriminarea drogurilor ilegale și transferarea fondurilor pentru combaterea substanțelor ilicite pentru plata programelor de tratament. Planul evidențiază eșecul, de zeci de ani, a războiului internațional cu traficul de droguri și solicită negocierea cu comunitatea internațională și în special cu SUA, pentru a asigura succesul noii strategii.

“Războiul împotriva drogurilor a ignorat problema sănătății publice ridicată de substanțele interzise, devenind în prezent o criză a siguranței publice”, se arată în propunerea de politici pentru anii 2019-2024. Actuala strategie de interdicție a drogurilor de către Mexic nu este una sustenabilă, susține acest plan.

Documentul spune că încetarea interdicției este “singura posibilitate reală” de a rezolva problema. “Aceasta ar trebui urmată, într-o manieră negociată, atât în ​​relația bilaterală cu Statele Unite, cât și în sfera multilaterală, în cadrul ONU”, mai spune documentul.

P.S. Din punctul meu de vedere, aici sunt două chestiuni care trebuie luate în considerare:

1) Legalizarea consumului de droguri înseamnă venituri mai mici pentru marii traficanţi şi pentru “oamenii de umbră” care îi susţin. Acest lucru n-o să convină multor politicieni.

2) Pe de altă parte, e îngrijorător pentru că se promovează legalizarea drogurilor. Preţurile la droguri vor scade şi din ce în ce mai multă lume va consuma. Vă daţi seama ce-ar însemna ca elevii sau studenţii să vină drogaţi cu heroină / cocaină la şcoli / universităţi? Unde am ajunge? În ce lume am trăi, dacă mulţi oameni vor trăi în propria lume, cea a drogurilor? Acest lucru trebuie luat în vizor, înainte de a trece la o măsură atât de radicală…

Foto: pxhere.com (Commons Creative – free)
Orgoni Crystal