Şocant! Chiar apare steagul României pe un tanc folosit în războiul din Ucraina!? Şi-au trimis românii armament în ţara vecină? Iată explicaţia!

  •  
  •  
  •  
  •  

steagul Romaniei pe tancRăzboiul civil din Ucraina, începând din 2014, a creat multă panică nu doar în ţara vecină, dar şi la graniţă, printre care şi în România. Toţi ne îngrijorăm de acest conflict şi ne întrebăm, pe bună dreptate: oare acest război nu se va extinde şi la noi în ţară? Să sperăm că nu! Şi să sperăm că noi, românii, nu ne vom implica militar şi civil în acest conflict!

Mi-a atras însă atenţia comentariul unui cititor din seara aceasta, vallhala89, care spunea următoarele:

“Ştiu că nu are legătură cu subiectul de mai sus….(îmi cer scuze). Priviţi acest video cu trupele ucrainiene în retragere…. https://www.youtube.com/watch?v=gQqsilyGho8 ( minutul 00:18 …. acela nu e steagul României ???)”.

M-am uitat şi eu cu atenţie la videoclip şi, într-adevăr, se vede pe un tanc un steag cu “roşu galben şi albastru”! Am rămas şi eu mut de uimire, ştiind că steagul roşu, galben şi albastru, ca al României, mai are doar un stat din Africa (Ciad, dacă nu mă înşel), şi el nu se găseşte prin estul Europei. Imediat mi-a venit gândul: “Ce naiba, România a trimis în secret tancuri în războiul din Ucraina!?”. Ne-am implicat deja în acest conflict!?

Apoi, m-am uitat încă o dată la videoclip şi observ cu atenţie că steagul nu are dungile colorate situate pe verticală (cum este steagul României), ci pe orizontală. M-am mai liniştit! Deci, nu e steagul României. Am căutat pe Internet şi am observat că acest steag mai apare pe continentul european în 3 contexte:
* steagul Republicii Fiume (ce a existat între 1920 şi 1924, acum fiind oraşul Rijeka din Croaţia);
* steagul regiunii Mecklenburg – Pomerania Occidentală (Germania);
* steag de semnalizare folosit în epoca sovietică de armată – vezi AICI. Probabil că armata ucraineană a păstrat aceste steaguri de semnalizare utilizate de vechea armată sovietică. Probabil că aceasta este cea mai bună explicaţie pentru steagul văzut pe tancul din Ucraina. Sper că nu m-am înşelat!

steag de semnalizare

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu