Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Secret dezvăluit: preşedintele Iranului, cel care-i urăşte atât de mult pe evrei, are părinţi evrei!

4677

ahmadinejadAtacurile acide ale preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad la adresa evreilor ascund un secret uimitor: acesta s-ar fi născut într-o familie de evrei care s-a convertit la Islam după naşterea sa, dezvăluie publicaţia Daily Telegraph. În acest sens, tabloidul britanic publica o fotografie a liderului de la Teheran, în care acesta este înfăţişat arătându-şi cartea de identitate şi în care apare numele purtat anterior de Ahmedinejad: Sabourjian, un nume de familie evreiesc, răspândit în Iran.

Fotografia în care apare Ahmadinejad, ţinând bucuros în mâna buletinul de identitate, a fost făcută în timpul alegerilor prezidenţiale din martie 2008. La o privire mai atentă asupra documentului, se poate observa că Ahmedinejad avea la naştere un alt nume de familie, unul evreiesc – Sabourjian, care înseamnă “ţesător de talit” (sal de rugăciune la evrei), susţine publicaţia britanică. De altfel, numele liderului iranian este inclus pe lista de nume rezervată evreilor iranieni, compilată de Ministerul iranian de Interne.

Mai mult, o scurtă însemnare de pe actul de identitate sugerează că familia sa şi-a schimbat numele în Ahmadinejad, după naşterea sa, odată cu trecerea la islam.

Potrivit unor experţi chestionaţi de publicaţia britanică, acest aspect legat de persoana lui Ahmadinejad explică agresiunea arătată de acesta faţă de evrei. “Fiecare familie care îmbrăţişează o altă religie îşi caută o nouă identitate, blamând în acelaşi timp credinţa abandonată”, a declarat Ali Nourizadeh, de la Centrul londonez de Studii Arabo-Iraniene. “Prin declaraţiile anti-semite, el încearcă să înlăture orice suspiciune legată de originile sale evreieşti. Se simte vulnerabil într-o societate radicală şiită”, a adăugat acesta.

“Şi-a schimbat numele din motive religioase, sau cel puţin asta au făcut părinţii săi”, spune un specialist în studii evreieşti şi iraniene, care a explicat că sufixul “jian” se adăugă la numele de familie al musulmanilor care au fost practicanţi ai iudaismului. “Sabourjian este un nume evreiesc foarte răspândit în Iran”, a precizat acesta.

Liderul iranian nu a negat faptul că numele său de familie a fost schimbat când familia sa s-a mutat la Teheran, în anii ’50, însă nu a dezvăluit niciodată care a fost numele său anterior sau motivul pentru care acesta a fost schimbat.

Sursa: www.adevarul.ro

Orgoni Crystal