Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Se încearcă otrăvirea liderilor opoziţiei din Rep. Moldova de către ruşi? Avem un nou caz “Aleksandr Litvinenko”?

164

blankÎn Republica Moldova lucrurile s-au inflamat, cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare. Doi dintre liderii opoziţiei moldovene, Maia Sandu şi Andrei Năstase, au anunţat că autorităţile de la Chişinău au încercat (sau încearcă) să-i omoare prin otrăvire! Astfel, apare riscul ca această ţară să intre într-o criză politică majoră, cu implicaţii majore care nu pot fi cuantificate acum.

Însă chestia cu otrăvirea mie mi-aduce aminte de Lucrezia Borgia, celebra femeie de la sfârşitul secolului al XV-lea şi începutul secolului al XVI-lea, fiica papei Alexandru al VI-lea, care se spune că ar fi folosit otrava pentru a-şi elimina duşmanii politici.

Pe de altă parte, întorcându-mă la Maia Sandu şi Andrei Năstase, aceştia doi au acuzat oficialităţile că ar fi fost otrăviţi cu metale grele, aceste substanţe fiind găsite în sângele lor de către doctori. Iarăşi mi-aduce aminte de ceva: de cazul Aleksandr Litvinenko, celebrul spion rus, refugiat la Londra, şi care se pare că ar fi fost otrăvit cu poloniu în anul 2006 de către serviciile secrete ruseşti.

“Suspiciunile apar și pe fondul atitudinii guvernului actual față de cei pe care ei îi consideră ca fiind periculoși, iar acest caz ar trebui luat în serios”, a spus Sandu. “Autoritățile doresc moartea noastră”, a mai adăugat Năstase. Însă, un purtător de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova (aflat la guvernare), Vitalie Gamurari, a respins toate aceste acuzaţii, spunând că “în ultimele zile se aud acuzații ciudate, care devin din ce în ce mai fantastice. Din păcate, campania electorală din Moldova a depășit, uneori, bunul simț”.

Aceste acuzaţii ale celor doi lideri ai opoziţiei moldovene reprezintă doar o simplă strategie de marketing politic înaintea alegerilor?

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): msn.com
Orgoni Crystal