Se fac deja teste periculoase cu noua reţea 5G în Bucureşti şi Cluj? O asociaţie de consumatori din România avertizează asupra acestui lucru!

163 vizualizari

Din păcate, se întâmplă. Implementarea globală a tehnologiei wireless de generația a 5-a (5G) este în plină desfășurare, în ciuda opoziției din ce în ce mai vocale din partea oamenilor de știință și a profesioniștilor din domeniul medical, care încearcă cu disperare să ne avertizeze asupra pericolelor folosirii pe scară largă a 5G. Vreau să fiu bine înţeles: nu sunt deloc împotriva progresului, chiar îmi plac noile tehnologii, însă acestea nu trebuie să afecteze grav sănătatea umană. Ideea este că autorităţile și industriile implicate în lansarea 5G au preocupări aproape zero în ceea ce privește siguranța publică a 5G, deoarece tehnologia promite să fie extrem de profitabilă, forțând totodată pe toată lumea să intre în aşa-zisa “tehnocrație emergentă”.

Totuşi, e salutar faptul că ONG-urile din România se implică în atragerea atenţiei asupra pericolului public al utilizării 5G-ului. Astfel, Asociația Pro Consumatori, organizaţie de utilitate publică, membră a Organizaţiei Europene a Consumatorilor, a lansat Campania Națională de Informare și Educare „Stop 5G”. Scopul acestei campanii este atragerea atenției autorităților statului român „asupra pericolelor generate de aplicarea tehnologiei 5G în România pentru mediu, oameni și orice altă formă de viață”.

Asociația spune că s-a trecut deja la teste 5G în România, Vodafone la București și Orange la Florești (Cluj), fără ca populația să fie informată despre efectele adverse asupra sănătății sau bunăstării consumatorilor de servicii de telefonie mobila si internet wireless. Asociaţia Pro Consumatori spune că în domeniul radiaţiilor reţelelor 5G a identificat peste 140 de articole tehnice şi ştiinţifice publicate numai in 2018 pe plan internaţional, care evidenţiază impactul negativ asupra sănătăţii şi mai ales efectele insuficient controlate ale acestor câmpuri electromagnetice pulsate.

Într-un articol din iunie 2017 – Vine noua tehnologie de comunicaţii 5G… şi ea ne va afecta negativ pe toţi – arătam pericolele folosirii 5G pentru sănătatea umană. Reţeaua 5G va folosi benzile de frecvență mai mari, care nu au fost considerate ca fiind posibile până în prezent, frecvențe de 24 până la 100 GHz, care însă nu au fost testate pentru sănătatea umană. Programul Național de Toxicologie din SUA a efectuat un studiu guvernamental, având costuri de 25 de milioane de dolari, și care şi el a ajuns la concluzia că radiațiile wireless pot provoca cancer.

Într-un articol din mai 2019 – Un profesor proeminent de biochimie avertizează: “Lansarea tehnologiei 5G în lume este un lucru nebunesc!” ADN-ul celular uman se va modifica? – arătam că dr. Martin L. Pall, profesor emerit de Biochimie și Științe Medicale de la Universitatea de Stat din Washington, avertiza că folosirea tehnologiei 5G poate duce la afectarea ADN-ului celular.

Sursa ştirii: brasovstiri.ro