Site de secrete, stiinta si metafizica

S-a născut un monstru pe piaţa mondială: mega-corporaţia Bayer-Monsanto! Ea va produce alimente modificate genetic, pentru a ne îmbolnăvi, şi medicamente, pentru a încerca să ne tratăm de aceste boli!

27

bayer-monsantoÎn urmă cu câteva zile, un anunţ şocant a apărut pe piaţa economică: preluarea de către gigantul farmaceutic german Bayer a corporaţiei americane Monsanto. Citez de pe agrointel.ro:

Este oficial! Compania americană Monsanto a acceptat oferta de preluare făcută de grupul german Bayer, ofertă în valoare de 66 de miliarde de dolari, după cum anunță BBC News. În oferta de preluare, valoarea unei acțiuni Monsanto ajunge la 128 de dolari, ceea ce face ca tranzacția să fie cea mai mare din istorie și cea care va da naștere celei mai mari companii de semințe și de pesticide din lume.

Dacă Bayer activează nu numai în zona agriculturii, ci și în industria medicală și farmaceutică, Monsanto este recunoscut pentru producția de semințe, pentru genetica de vârf și inovațiile în sectorul organismelor modificate genetic. Potrivit BBC News, preluarea companiei Monsanto Bayer ar putea atrage un control din partea autorităților anti-concurență, mai ales având în vedere dimensiunea considerabilă a societății care rezultă din fuziune și care va avea un control mare în piața de semințe și tratamente fitosanitare.

Conform surselor oficiale, înțelegerea între Monsanto și Bayer include o taxă de două miliarde de dolari în cazul în care tranzacția nu se finalizează conform acordului.

P.S. Această tranzacţie este pentru mine una şocantă. De ce? Pentru că pune bazele unui “monstru” în domeniul alimentar-farmaceutic. Monsanto este binecunoscuta corporaţie americană care produce alimente modificate genetic, cele care, dincolo de o productivitate agricolă certă, produc pe termen lung mult rău organismelor umane. Şi ce rău pot produce? Păi haideţi să vedem cu linkuri şi dovezi către diverse studii:

1) ADN-ul alimentelor modificate genetic pot ajunge în ADN-ul uman printr-un mecanism necunoscut, astfel încât pe termen lung ADN-ul uman actual va fi grav afectat (vedeţi studiul de pe plos.org);

2) Toxine multiple din alimentele modificate genetic au fost detectate în sângele maternal şi fetal (studiul publicat în revista “Reproductive Toxicology”. Puteţi citi întreg studiul pe site-ul uclm.es);

3) Alimentele modificate genetic sunt legate de bolile de gluten ce afectează 18 milioane de americani (vedeţi studiul publicat pe responsibletechnology.org).

4) Animalele hrănite cu alimente modificate genetic au mai multe inflamaţii ale stomacului (vedeţi studiul de pe organic-systems.org).

Totodată, aceeaşi corporaţie Monsanto produce o serie erbicide care afectează grav, în final, sănătatea umană. De exemplu, vorbim aici de controversatul erbicid Roundup, care a fost respins de Centrul Internaţional pentru Studierea Cancerului. Un studiu ştiinţific din 2015 susţinea că gifosatul, substanţa chimică pe care este bazată gama de produse Roundup a lui Monsanto, ar putea fi cancerigen. Un alt studiu din 2013 (vedeţi-l integral pe site-ul ncbi.nlm.nih.gov) arată clar că există o legătură între proliferarea celulelor canceroase şi folosirea acestui erbicid. Şi, în plus, se pare că gifosatul este legat de autism, boala Parkinson şi maladia Alzheimer (vedeţi studiul de pe mdpi.com).

În aceste condiţii, fuziunea Beyer-Monsanto pare “logică” pentru cele două corporaţii: pe de-o parte, oamenii sunt îmbolnăviţi cu alimente modificate genetic (ale Monsanto), iar pe de altă parte, ei vor da o mulţime de bani pentru a încerca să se vindece (cu medicamentele Bayer). Afacerea este excelentă pentru EI, dar dezastruoasă pentru oameni… Şi sunt sigur că o să vedeţi că produsele modificate genetic Monsanto (care proveneau din SUA) vor pătrunde mult mai uşor în Uniunea Europeană, acum fiind germane…

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie