S-a dilit rău de tot: cancelarul Merkel le cere companiilor germane să angajeze 1 milion de refugiaţi! Parcă e pe timpul comunismului, când se ofereau repartiţii de locuri de muncă…

  •  
  •  
  •  
  •  

merkel nebunaUna din două: ori femeia asta e nebună de internat la Bălăceanca / Socola, ori îşi ascultă şefii din Oculta Mondială, cărora le face toate poftele. Ori e ambele… Citez ştirea incredibilă de pe hotnews.ro:

Cancelarul german Angela Merkel a invitat directorii executivi ai unora dintre cele mai mari companii din Germania să participe la un summit luna viitoare, unde le va cere acestora să angajeze mai mulţi refugiaţi, a relatat sâmbătă ziarul german Bild, potrivit Reuters. Peste un milion de migranţi au ajuns în Germania anul trecut, iar guvernul de la Berlin vrea să integreze cât mai mulţi posibil pe piaţa muncii, fapt ce ar reduce dependenţa acestora faţă de stat şi ar compensa pentru lipsa forţei de muncă, în condiţiile îmbătrânirii populaţiei.

Merkel va îndemna companiile germane reticente să ofere mai multe stagii de pregătire şi posturi pentru refugiaţi, a relatat Bild. Mari companii au fost criticate că nu au făcut suficient pentru a ajuta la integrarea refugiaţilor pe viguroasă piaţă a muncii germana. Companiile spun că majoritatea celor nou-veniţi nu posedă cunoştinţele de limba germană şi educaţia necesare pentru un loc de muncă.

P.S. Am câteva comentarii de făcut:

1) După ce că ea însăşi a creat probleme imense Germaniei, invitând refugiaţii să vină acolo, Merkel se plânge acum că aceşti refugiaţi sunt dependenţi de ajutoarele germane de stat. Dar cine naiba i-a chemat acolo!?

2) Ori informaţia de pe hotnews.ro e una falsă, ori guvernul Merkel minte, pentru că nu pot să înţeleg fraza următoare: „guvernul de la Berlin vrea să integreze cât mai mulţi posibil pe piaţa muncii, fapt ce ar reduce dependenţa acestora faţă de stat şi ar compensa pentru lipsa forţei de muncă, în condiţiile îmbătrânirii populaţiei”. Care „lipsă a forţei de muncă”? Din această frază ar rezulta că şomajul e inexistent în Germania, ceea ce e total fals. Conform statisticilor pe care le-am găsit pe tradingeconomics.com rata şomajului e de 4,2%. E adevărat, şomajul nu este mare, dar nici nu poţi spune că e inexistent.

3) Aşadar, dacă există şomaj în Germania, a angaja refugiaţi înseamnă concedierea germanilor. Dar poate că asta se urmăreşte: a se concedia muncitorul german, ce câştigă mediu 2.000 de euro lunar şi a angaja refugiaţi cu 1.000 de euro lunar sau chiar mai puţin, făcând astfel economii importante. Asta ar însemna un altfel de sclavie, aplicat refugiaţilor.

4) A spune companiilor germane să încadreze refugiaţi sună a îndemn marxist / comunist: numai pe timpul comunismului se ofereau repartiţii / locuri de muncă oamenilor. Că aşa făceau şi comuniştii: îi repartizau pe toţi în câmpul muncii, cu dispoziţii de la Centru…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu