S-a aflat cine-i vinovatul pentru moartea albinelor din întreaga lume: marea companie farmaceutico-chimică Bayer

4.202 vizualizari

Într-un articol din ianuarie 2011 (https://www.lovendal.ro/wp52/albinele-incep-sa-moara-sa-ne-pregatim-de-sfarsitul-lumii-asa-cum-ne-a-spus-einstein/) atrăgeam atenţia faptului că albinele încep să moară pe capete. În mai 2011, într-un alt articol (https://www.lovendal.ro/wp52/sfarsitul-lumii-va-fi-adus-de-telefoanele-mobile-care-ucid-albinele/) spuneam că undele produse de telefoanele mobile păreau că sunt vinovate de moartea albinelor din întreaga lume. Până astăzi, când, în urma unor cercetări amănunţite, ştim cine este vinovatul: corporaţia farmaceutică-chimică germană Bayer, aşa cum putem citi din articolul de pe Viewzone.com.

Din 2007, mass-media internaţională a vorbit despre decimarea populaţiei de albine din America de Nord şi Europa, cu procente cuprinse între 50% şi 90%.

O echipă de oameni de ştiinţă de la Edgewood Chemical Biological Center şi de la Universitatea din California San Francisco au identificat atât un virus cât şi un parazit ca fiind responsabili pentru moartea coloniilor de albine. Folosind o nouă tehnologie denumită Sistemul Integrat de Detecţie a Viruşilor (Integrated Virus Detection System – IVDS), ce a fost creat pentru uz militar, în scopul identificării rapide a agenţilor patogeni, oamenii de ştiinţă de la instituţiile mai sus amintite au reuşit izolarea agenţilor patogeni virali şi parazitici care au cauzat moartea coloniilor de albine. Şi se pare că există legătură cu neurotoxina denumită Clothianidin, un pesticid fabricat de corporaţia germană Bayer şi folosit pentru stropirea diverselor culturi.

P.S. Aşadar, de moartea atâtor albine este vinovată o companie cu profil chimic & farmaceutic. Încă o dată se dovedeşte cât de dăunătoare pot fi îngrăşămintele chimice nu doar pentru culturile agricole, ci şi pentru mediul înconjurător. Cine va plăti acum pentru albinele moarte? Cum va repara corporaţia Bayer acest imens dezastru natural? Într-o lume normală (dar noi nu suntem), această corporaţie ar trebui desfiinţată a doua zi…