Home Noutati Ruşii au inventat un “gândac-robot”, capabil să spioneze activităţile inamice! Asta după...

Ruşii au inventat un “gândac-robot”, capabil să spioneze activităţile inamice! Asta după ce americanii ne-au invadat cu ţânţarii-dronă…

143

gandac robotIată ce mai inventează ruşii: un robot miniatural de supraveghere, care arată la fel ca un gândac și care poate fi folosit pentru a spiona activitățile inamice!

Cercetătorii au experimentat anterior ideea de a controla insecte, utilizând electrozi implantați în creierul lor, dar acum oamenii de ştiinţă din Rusia au venit cu o abordare unică, care permite același tip de funcționalitate, dar fără a implica insectele vii.

Dezvoltată la Universitatea Immanuel Kant din rusia, noua invenție arată remarcabil de bine cu un gândac, dar este, de fapt, complet robotizată. Designul său este menit să contribuie la camuflarea în timpul activităților de supraveghere, permiţându-i să colecteze cât mai multe informații posibile.

Actualul prototip este de aproximativ patru centimetri în lungime, se poate deplasa cu o viteză de 0,3 m/s, iar timpul de funcţionare după o încărcare a bateriilor este de aproximativ 20 de minute. Totuşi, echipa care a construit gândacul-spion speră să îmbunătățească în mod semnificativ durata de viaţă operațională în lunile următoare.

Cu capacitatea de a transporta o micro-cameră video şi abilitatea de a se băga în spațiile cele mai înguste, se crede că armata rusă ar fi foarte interesată în utilizarea robotului în scopuri de supraveghere. Există, de asemenea, interes şi din partea serviciilor de căutare și salvare, pentru ca robotul să poată fi folosit în a se căţăra prin resturile rezultate de la un dezastru, pentru a indica locaţia supraviețuitorilor blocați.

Sursa: Yahoo News

P.S. Acest articol mi-aduce aminte de ţânţarii-dronă ai americanilor (vedeţi articolul pe care l-am scris pe această temă: Guvernul se foloseşte de “ţânţari-dronă” pentru a vă fura ADN-ul! Imagini şocante cu un asemenea dispozitiv-minune care a fost capturat de un bărbat din Arizona!).

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ati oprit publicitatea pentru site-ul lovendal.ro!!!

Am detectat ca folositi un \"Blocant de publicitate\". Va rugam sa ne sprijiniti munca, dezactivand pentru site-ul lovendal.ro acest blocant. Va multumim!

Refresh