Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Rusia a început “războiul rece spaţial”: a lansat un satelit misterios pentru trasarea traiectoriilor rachetelor balistice intercontinentale

208

blankNoul “război rece” dintre Rusia şi SUA (Occident) a trecut la etape avansate, adică s-a transferat şi în spaţiul cosmic. În ultimii ani, superputerile militare ale lumii și-au consolidat capabilitățile de luptă spațială, centrate în principal pe așa-numiţii “sateliți ucigași” care au capacitatea de a scoate din funcţiune navele spațiale inamice.

Amenințarea unei noi forme de război – războiul spațial – i-a făcut pe cei din Armata Americană să creeze o nouă poziție de comandă: șef-adjunct al Statului Major pentru Operațiunile Spațiale. Ca să nu fie depășită de rivalul ei occidental, Rusia a lansat recent un nou satelit misterios, considerat a face parte din cursa de înarmare spațială.

Lansarea a fost difuzată de agențiile de știri de stat din Rusia. Potrivit site-ului RusSpaceWeb.com, satelitul a fost lansat pe 23 iunie 2017, după o serie de încercări nereuşite. Locul de lansare a fost Cosmodromul din Plesetsk, situat în apropiere de granița cu Finlanda. O rachetă Soyuz-2-IV a transportat satelitul peste Arctica și Canada, înainte de a intra pe o orbită strânsă în jurul Polului Nordic.

Agenția de știri rusă oficială TASS a raportat lansarea, precizând faptul că satelitul, numit Napryazhenie (“Voltaj”), este un satelit al ministerului rus al apărării.

Blogurile ce au ca temă zona aerospațială cred că satelitul este probabil un instrument folosit pentru a efectua măsurători geodezice, o modalitate de măsurare a dimensiunii și formei Pământului. De ce ministerul apărării al Rusiei ar fi interesat să schițeze dimensiunile Pământului, poate vă întrebaţi? Simplu: pentru a trasa traiectoriile rachetelor balistice intercontinentale care probabil că vor fi lansate în viitor de către Rusia.

blank

Orgoni Crystal