Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Rusia către WikiLeaks, site-ul nr.1 de dezvăluiri a lumii: “Te putem distruge”

136

blankServiciul de securitate rus FSB (fostul KGB) pare să ia în serios ameninţarea celebrului site WikiLeaks, aceea de a difuza informaţii stânjenitoare pentru Kremlin, anunţă site-ul rusesc Russia Profile. Site-ul WikiLeaks a devenit foarte cunoscut în lume după ce a difuzat documente secrete ale Pentagonului, referitoare la operaţiunile militare din Iraq şi Afghanistan.

În ceea ce priveşte Rusia, analizele preliminare arată că nu există niciun pericol în a fi dezvăluite secrete aparţinând guvernului rus de către site-ul WikiLeaks. Un expert din cadrul FSB-ului a declarat însă că “Trebuie să înţelegeţi că dacă există echipa şi dorinţa potrivită, e posibil ca WikiLeaks să fie închis definitiv”.

Legăturile din trecut, dintre hackerii ruşi şi FSB, dau credibilitate acestor declaraţii din interiorul serviciului secret rus de securitate. În recenta sa carte despre serviciile secrete ale Rusiei, jurnalistul de investigaţie Andrei Soldatov, a oferit detalii despre cum FSB-ul “menţine o alianţă sofisticată cu hackeri neoficiali, ca cei care efectuează atacuri cibernetice asupra site-urilor web declarate ca duşmane ale statului rus”.

Orgoni Crystal