România poate produce vaccinul împotriva coronavirusului Wuhan? Aşa spun cercetătorii din Timişoara…

3.227 vizualizari
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Lumea e în panică la începutul anului 2020, odată cu „coronavirusul Wuhan”, cel care produce temuta „gripă din China”, mai ales că nu prea există tratament pentru această boală (depinde doar cum luptă sistemul imunitar al fiecărui individ în parte).

Şi, iată că în plină epidemie mondială al acestei grave boli, nişte cercetători din România anunţă că au găsit leacul împotriva coronavirusului, prin vaccinare, scrie site-ul renasterea.ro. Este vorba de Institutul de Cercetare Oncogen din Timişoara, cel care lucrează de 1 an de zile la un alt mod de abordare al vaccinurilor, vaccin individualizat populaţional.

Iată ce declară prof. dr. Virgil Păunescu, de la Oncogen Timişoara: „Noi am luat caracteristicile imune ale populaţiei din România, de tip caucazian, care se regăseşte în toată Europa şi America de Nord, în linii mari. Ţinând cont de caracteristicle imune, ale răspunsului imun la diverşi stimuli antigenici, în cazul de faţă la coronavirus, şi folosind datele publicate, am propus o serie de peptide, de antigene, de mici proteine, un amestec care să acopere, în practică, toată populaţia României (…)”

Deşi vaccinul anti-coronavirus poate fi produs la Timişoara, institutul nu are aparatura pentru a putea fabrica la scară mare acest vaccin.