Restricţiile legate de coronavirus vor rămâne valabile mult timp, dacă un număr mare de oameni refuză vaccinarea – avertizează un oficial britanic

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Restricțiile privind coronavirusul vor rămâne în vigoare dacă un număr mare de persoane refuză să ia un vaccin împotriva lui Covid-19, a avertizat o autoritate din Marea Britanie. Există temeri că milioane de britanici ar putea renunța la a fi vaccinați împotriva coronavirusului, mulţi fiind influențaţi de poziţiile anti-vaccinare care sunt răspândite online.

Două studii recente arată că o mare parte dintre britanici sunt fie împotriva unui vaccin contra coronavirusului, fie nu sunt siguri că ar face aşa ceva. Recent, guvernul britanic a anunțat că a semnat acorduri cu companii farmaceutice pentru a asigura 90 de milioane de doze de vaccinuri împotriva lui Covid-19.

Kate Bingham, şefa autorităţii de vaccinare din Marea Britanie, i-a criticat pe cei care susțin poziţia anti-vaccinare. „Vaccinarea a fost o forță incredibil de pozitivă în societatea globală și nu se ajută pe ei înșiși sau pe alții prin promovarea unui mesaj anti-vaccinare”, a spus ea. Bingham a spus că „dacă un număr mare refuză să se vaccineze, cred că da, există o problemă”.

Ea a mai adăugat că „Vaccinarea a avut un beneficiu pozitiv masiv pentru societate și dacă vom avea un număr mare de oameni vaccinați, atunci restricțiile cu care ne confruntăm cu toții în prezent vor înceta și vom reveni la normal. În schimb, dacă un număr mare de oameni din cei care prezintă risc de a se infecta cu Covid-19, nu sunt vaccinați, atunci restricțiile vor trebui să rămână și nu vom reveni la normal până nu va avea loc vaccinarea”.

Bingham a mai declarat că speră ca un vaccin contra coronavirusului să fie disponibil până la sfârșitul anului 2020. În urmă cu 3 săptămâni, un sondaj realizat de YouGov a arătat că este posibil ca aproape o treime dintre britanici să nu ia un vaccin împotriva coronavirusului.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): yahoo.com

P.S. Câteva chestiuni vreau să adăug la o asemenea ştire:

1) Trăim într-o societate liberă, aşa că oricine îşi poate exprima o poziţie (inclusiv cea anti-vaccinare). Nu poţi să-i critici pe cei care au o poziţie contrară ţie.

2) Conform unor oameni de ştiinţă, ţinând cont de faptul că noul coronavirus suferă o mulţime de mutaţii, e greu de crezut că se va putea realizat un vaccin eficient împotriva acestui virus.

3) Un vaccin cât de cât eficient are nevoie de minim 2 ani pentru a putea fi realizat, aşa că să nu ne aşteptăm că va ieşi ceva bun mai devreme de finalul anului 2021.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner