Războiul din Siria a distrus marea majoritate a siturilor istorice din această ţară! Oculta Mondială vrea să ascundă artefactele care pot să dezvăluie multe mistere ale istoriei omenirii!

3.291 vizualizari

Palmyra explozieTrei ani de lupte grele au au provocat distrugeri ale comorilor arheologice din Siria, scrie Yahoo News. 5 din 6 situri siriene ce aparţin Patrimoniului Mondial prezintă daune importante, iar unele clădiri sunt acum reduse la stadiul de moloz, în conformitate cu imagini din satelit de înaltă rezoluție examinate de către Asociaţia Americană pentru Progresul Ştiinţei (American Association for the Advancement of Science – AAAS).

Doar unul din şase situri siriene ce aparţin de Patrimoniului Mondial  orașul antic de Damasc pare să fi rămas intact în imaginile de pe satelit de la începutul războiului civil din 2011,” a declarat Susan Wolfinbarger, director al Proiectului de tehnologii geospațiale și drepturile omului la AAAS. Deteriorarea celelaltor 5 situri este vastă, a spus AAAS. Aceste situri includ orașul antic de la Alep, orașul antic de la Bosra, situl vechi de la Palmyra, un sit cu două castele (Crac des Chevaliers și Qal’at Salah El-Din) și vechile sate din nordul Siriei (Jebel Seman, Jebel Barisha, Jebel Al A’la, Jebel Wastani și Jebel Zawiye).

Analiza a arătat că daunele cele mai mari sunt în Alep, unul dintre cele mai vechi orașe din lume, care datează din al doilea mileniu î.Hr. O analiză a fotografiilor din 2011 (înainte de începerea războiului civil) şi 2014 arată o deteriorare masivă a mai multor moschei istorice, școli coranice numit madrasas, Marea Moschee din Alep, Souq al-Madina, Marele Serai din Alep, Hammam Yalbougha onasry, Khusruwiye, seraiul Khan Qurt Bey și alte clădiri istorice de la sudul și nordul cetăţii.

Moscheea Mare are pagube importante. Imagini din satelit au arătat distrugerea acoperișului și unui minaret, precum și două cratere de pe peretele estic al moscheii. Celelalte situri ale Patrimoniului Mondial au şi ele distrugeri importante, ca de exemplu Palmyra, care se află într-un deșert la nord-est de Damasc. Ruinele sale combină arta greco-romană cu influențe persane, iar UNESCO a declarat că acesta conține ruinele monumentale ale unui oraș mare, care a fost unul dintre cele mai importante centre culturale ale lumii antice.”

P.S. Despre oraşul antic Palmyra am scris acum 2 ani acest articol (Din misterele oraşului antic Palmyra: cum de a putut prospera o aşezare situată în mijlocul deşertului Siriei?), pe care vă invit să-l citiţi. Eu rămân la ideea mea preferată de acum câţiva ani, precum căreia războiul din Siria, precum şi alte conflicte din Orientul Mijlociu sunt conflicte inventate pentru ca anumite forţe oculte să aibă acces la artefactele misterioase care se găsesc în aceste teritorii sau pentru a ascunde lumii dovezi ale unei prezenţe extraterestre pe Pământ acum câteva milenii, dovezi care se găsesc din abundenţă în Orientul Mijlociu (vezi şi articolul SUA vrea să atace Siria şi Iranul pentru a avea acces la străvechi artefacte misterioase din Orientul Mijlociu). Iar războiul civil din Siria este creaţia forţelor CIA care au sprijinit apariţia rebelilor sirieni (citeşte mai multe în cadrul acestui articol: România, păcălită de propaganda occidentală: în spatele masacrului de la Hula din Siria se află “echipele morţii” ale CIA!).