Putin construieşte zeci de buncăre subterane secrete, pregătindu-se de un război atomic! El ar putea folosi înfricoşătoarea rachetă nucleară „Satan 2”, declanşând astfel „apocalipsa”…

8.446 vizualizari

Putin razboinicConform unor oficiali şi analişti americani, Vladimir Putin a construit în ultimii ani zeci de buncăre subterane în întreaga Rusie, iar altele deja construite au fost consolidate. Cele mai multe dintre buncăre se află în capitala ţării, Moscova, dar există, de asemenea, buncăre peste tot. De exemplu, în regiunea Munţilor Ural se află un imens complex subteran, construit încă din anul 1996. Se crede că Yamantau ar fi destul de mare pentru a adăposti 60.000 de persoane, având un sistem special de filtrare a aerului pentru a rezista atacului nuclear, chimic şi biologic. Citiţi mai multe despre acest misterios complex subteran în articolul următor pe care l-am scris în 2013: Imensul şi misteriosul complex subteran din Munţii Yamantau… se pregătesc ruşii pentru un mare război nuclear?

Relația dintre Rusia (pe de-o parte) și Europa / SUA (pe de altă parte) a devenit din ce în ce mai duşmănoasă în ultimii ani. Cuvinte grele şi multe tensiuni s-au ivit între cele două mari blocuri, care nu se înţeleg atât în ceea ce priveşte conflictul din Crimeea / Ucraina, cât şi în privinţa conflictului civil în Siria. Putin şi alţi oficiali ruşi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de extinderea UE şi NATO în fostele ţări comuniste din Europa de Est, dar şi pentru exerciţiile NATO efectuate în apropierea graniţelor Rusiei. Un asemenea exerciţiu recent a implicat participarea a 6.000 de soldaţi, a 50 de nave şi a 60 de avioane

Buncărele nucleare pe care Moscova şi le ridică naşte întrebări cu privire la temerile Rusiei de începere în viitorul apropiat a unui eventual război nuclear. Totodată, Rusia şi-a intensificat programul său nuclear. La începutul acestui an, au aparut rapoarte cu privire la testarea de către Moscova a unei noi rachete nucleare, RS-28 Sarmat (cunoscută şi sub numele de Satan 2), cu o rază de acţiune de 10.000 km, fiind astfel capabilă să atace orice oraș european și american. Racheta ar putea încărca un focos de 40 de megatone, ceea ce înseamnă că această armă ar fi de 2000 de ori mai puternică decât bombele atomice care au devastat orașele japoneze Hiroshima și Nagasaki în 1945. Sursele militare spun că racheta ar putea distruge practic o zonă de mărimea statului Texas.

Dr. Loren Thompson, un expert în apărare de la Lexington Institute, și-a exprimat îngrijorarea profundă cu privire la posibilitatea tot mai mare a unui război nuclear între Statele Unite și Federația Rusă. Pentagonul pare să împărtășească aceste preocupări cu Mark Schneider, un fost oficial al politicii nucleare a Pentagonului, care a afirmat că Rusia se pregăteşte în mod clar pentru un război nuclear imens, Putin fiind cel care va lansa primele atacuri împotriva Occidentului.