Putin a încercat să baneze Wikipedia în Rusia pentru un simplu articol despre canabis! El e de partea marilor corporaţii farmaceutice, nu de partea poporului…

2.377 vizualizari

internet banat wikipediaTrebuie să recunosc că a fost o perioadă în care l-am admirat pe Putin… părea că era un luptător împotriva Ocultei Mondiale. Dar apoi, a realizat câteva acţiuni care m-a pus pe gânduri şi mi-am dat seama că el se află în aceeaşi barcă cu Oculta Mondială. Ca de exemplu, ultima ispravă a regimului său: banarea Wikipediei, pentru un articol despre canabis! Citez de pe hotnews.ro:

O agenţie guvernamentală rusă le-a solicitat, luni, 25 august 2015, furnizorilor de internet să blocheze accesul la o pagină Wikipedia, în limba rusă, deoarece conţinea informaţii interzise despre un tip de canabis, dar site-ul a fost „deblocat” după ce articolul respectiv a fost editat.

Odată ce solicitarea a fost făcută, organizaţia care se ocupă de site-ul respectiv a avertizat că versiunea în limba rusă a Wikipedia ar putea devenit total inaccesibilă, întrucât Wikipedia foloseşte un protocol protejat, ceea ce înseamnă că furnizorii nu pot bloca pagini separate ale aceluiaşi site, conform Huffington Post, citat de Mediafax.

Când preşedintele Vladimir Putin s-a întors la Kremlin, în 2012, Rusia a adoptat legislaţia care interzice site-urile ce conţin po*nografie infantilă, materiale referitoare la droguri şi cele care susţin sinuciderile. Criticii lui Putin spun că legislaţia restricţionează libertatea online şi poate duce la interzicerea mai multor tipuri de conţinut general, dar Guvernul rus a spus că scopul acesteia este să protejeze copiii de conţinut indecent.

Wikimedia RU, organizaţia care sprijină versiunea locală a Wikipedia, a luat decizia de a se împotrivi înlăturării articolului despre „charas”, substanţa realizată din răşină de plante de canabis, în urma unui avertisment al „câinelui de pază” în comunicaţii, Roskomnadzor.

Dar articolul a fost editat şi mutat pe o adresă web diferită, a scris agenţia RBC pe site-ul său.

P.S. Sunt două chestii periculoase aici:

1) Faptul că se încearcă cenzurarea Internetului de către guvern. N-am cum să fiu cu aşa ceva niciodată. Un site ar trebui cenzurat doar după o hotărâre judecătorească şi dacă ar încălca grav legislaţia unei ţări privind criminalitatea (de exemplu, ar putea în vânzare droguri de mare risc sau arme). Dar un site ca Wikipedia, care e doar un site de informare, e aberant să-l cenzurezi din cauza unui articol; Wikipedia nu face afaceri cu droguri.

2) E interesant că s-a cerut eliminarea unui articol ce are legătură cu această substanţă, canabisul. Care da, poate fi folosită şi ca drog, dar, s-a dovedit ştiinţific că este incredibil de bună la tratarea unor boli grave cum ar fi cancerul (vedeţi articolul recent: O victorie a site-urilor alternative: o instituţie guvernamentală din America recunoaşte oficial că “marijuana ucide cancerul”! Adevărul nu mai putea fi ascuns de oameni, din cauza marilor corporaţii farmaceutice!). Dar, se ştie că marile corporaţii farmaceutice sunt împotriva canabisului ca şi tratament pentru cancer, pentru că le-ar da peste cap industria chimioterapeutică de sute de miliarde de dolari. Aşadar, se pare că guvernul de la Moscova e de partea marilor coporaţii farmaceutice, şi nu de partea poporului…

Dar totuşi, mai există „conspiraţionişti” care încă mai cred că Putin e împotriva Ocultei Mondiale, deşi unele acţiuni ale sale dovedesc contrariul…