Propun ca vrăjitoarele din România care nu ghicesc bine viitorul să fie arse pe rug

91

Scriam acum mai bine de o lună despre faptul că iar ne-am făcut de râs în lume, prin faptul că Parlamentul şi Guvernul României se ocupă de legalizarea vrăjitoriei, de parcă toate problemele economice şi sociale ale ţării au fost rezolvate şi nu mai exista altceva mai bun de făcut (https://www.lovendal.ro/wp52/iar-ne-am-facut-de-tot-rasul-romania-tara-vrajitoarelor-si-a-politicienilor-batuti-in-cap/). Se pare că perseverăm în această prostie cu vrăjitoria şi ne mai facem încă o dată de râs în toată lumea. Astfel, într-un articol apărut pe Yahoo News se spune că vrăjitoarele din România riscă să facă închisoare dacă fac predicţii incorecte. Am devenit de cascadorii râsului, nu-i aşa?

Să spicuim puţin din articolul de pe Yahoo News:

“Vrăjitoarele din România ar putea face închisoare sau primi amenzi dacă fac ghicesc incorect viitorul. Politicienii dezbat un proiect de lege prin care vrăjitoarele trebuie să completeze un formular, după care vor fi judecate cât de credibile vor fi predicţiile lor vrăjitoreşti. Ele, de asemenea, vor trebui să le ofere clienţilor chitanţe, neputându-şi desfăşura activitatea în apropierea bisericilor şi şcolilor.

România şi-a schimbat codul muncii la începutul acestui an, pentru a recunoaşte vrăjitoria ca profesie. Vrăjitoarele n-au fost de acord cu această schimbare, întrucât acest lucru ar fi presupus plata de impozite. În consecinţă, ele au aruncat blesteme asupra preşedinţiei şi guvernului ţării.

Vrăjitoria face parte din cultura românească de secole întregi şi încă joacă un rol important în societatea modernă.”

Eu, unul, sunt revoltat! Cum adică, să facă închisoare o vrăjitoare pentru că a citit greşit viitorul pentru clientul său? Eu aş propune arderea direct pe rug! Ca în Evul Mediu!

P.S. Să citim puţin şi din comentariile unor cititori străini la această ştire:

– “Nu poţi trimite la închisoare pe cineva pentru că a citit greşit viitorul. E ca şi cum l-ai pune pe un meteorolog să stea la pârnaie atunci când a greşit prognoza meteo”;

– “Acei care plătesc pentru predicţii joacă un joc, şi ei trebuie să ştie acest lucru. Nu-i vina nimănui dacă ei îşi cheltuie astfel banii. E ca şi cum ai solicita unui cazinou să-ţi înapoieze banii pentru pariul făcut”.