Proiectul MK-Ultra al CIA a fost folosit pentru a-i depigmenta pielea lui Michael Jackson

4.458 vizualizari

Proiectul MK-Ultra (cel de control al minţii) a fost dezvăluit, pentru prima dată, în 1975 de Congresul SUA, în urma anchetelor derulate de Comitetul Church şi Comisia Rockefeller. În pofida investigaţiilor, s-au aflat prea puţine informaţii deoarece CIA, tot mai îngrijorată că activitatea sa ar putea fi făcută publică, a distrus dosarele legate de acest program în 1973. Mulţi au crezut că acest lucru a marcat sfârşitul proiectului MK-Ultra, dar alţii cred că, pur şi simplu, a trecut în umbră şi a devenit un program CIA invizibil.

Una dintre teorii susţine că acest program s-a aflat în spatele sinuciderii în masă a adepţilor „Templului Poporului” din Jonestown, în 1978, când 918 oameni şi-au luat viaţa. O alta susţine că programul s-a aflat în spatele tentativei lui John Hinckley de a-l asasina pe preşedintele SUA Ronald Reagan în 1981, tentativă de asasinat alimentată de iritarea CIA pentru că un actor preluase puterea la Casa Albă. Se spune şi că Michael Jackson se afla, sub influenţa sistemului MK-Ultra şi că depigmentarea sa şi comportamentul tot mai haotic au fost o consecinţă a experimentelor la care a fost supus de CIA.

Alţii cred că CIA s-a folosit de tehnologia MK-Ultra pentru a-l controla pe George W. Bush. Alcoolismul său i-a oferit agenţiei oportunitatea perfectă de a-şi aplica tehnicile de control al minţii; decizia sa de a trece la abstinenţă a asigurat o faţadă pentru schimbările de personalitate determinate de experimente. Hotărârea sa ulterioară de a deveni creştin practicant a făcut parte din această presupusă conspiraţie.