Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Priviţi imaginea din acest articol! Este o navă extraterestră multicoloră? Sau doar steaua Sirius ce “pulverizează” culori în jurul ei?

403

steaua SiriusDacă vă uitaţi la imaginea din stânga (şi la videoclipul de la finalul articolului), veţi observa un glob luminos multicolor, care vibrează şi îşi schimbă foarte repede culoarea. Este o navă extraterestră? Nu! Pur şi simplu este steaua Sirius, filmată îndeaproape. De ce arată aşa? Care este explicaţia? Citiţi mai jos explicaţia…

Stelele… Atât de mari sunt, dar totuşi atât de mici apar ele pe cerul nostru. În ciuda dimensiunilor lor enorme, distanţa uriaşă reduce stelele la nişte mici punct ascuţite, chiar și pentru cele mai mari telescoape. Atunci când un fascicul de lumină a unei stele ajunge în atmosfera noastră, aceasta traversează mai multe zone de aer de diferite densităţi, viteze și dimensiuni. Fiecare zonă de aer acționează ca o lentilă individuală, refractând sau îndoind lumina stelei într-o anumită imagine. Deoarece aerul “se frământă” deasupra, pozițiile imaginilor individuale se schimbă continuu, steaua părând că “aleargă” în direcții aleatoare. În timp ce ochii noștri nu sunt suficienţi de capabili de a distinge aceste imagini mişcătoare care se duc dintr-o parte în alta, simțim cum lumina stelelor pare a fi “pulverizată” sau “împroşcată”. Toate stelele “pulverizează” în jurul lor, în observările telescopice, dar acest fenomen este cel mai vizibil în stele luminoase, cum ar fi Vega, Canopus, Rigel și mai ales Sirius.

Precum se ştie, Sirius este cea mai strălucitoare stea de pe bolta cerească; nu de puţine ori, steaua Sirius a fost confundată cu vreun OZN. Sirius a obţinut statutul de OZN dintr-un motiv foarte bun: având magnitudinea de -1.5, ea este cea mai strălucitoare stea de pe cer, părând că se “mişcă” atât încet cât şi rapid, luminând în diferite culori care apar şi dispar.

Aşadar, videoclipul de mai jos e un OZN? Nu… e doar steaua Sirius văzută de aproape…

Orgoni Crystal