Prinţul saudit bin Talal se află în spatele atentatului sângeros din Las Vegas din 1 octombrie 2017? De-asta a fost el arestat? Rămâne un mister…

2.380 vizualizari

Pe 5 noiembrie 2017, o ştire senzaţională a făcut ocolul lumii: un nou înfinţat Departament Anti-corupţie al Arabiei Saudite, condus de Mohammed bin Salman, moştenitorul Coroanei saudite, a arestat nu mai puţin de 11 prinţi. Astfel, moştenitorul tronului din Arabia Saudită şi-a consolidat puterea cu o uriaşă “epurare” politică şi a elitelor de afaceri.

Printre cei arestaţi se află şi Alwaleed bin Talal, un miliardar cu investiţii la Twitter şi Apple. De asemenea, au fost acuzaţi de corupţie şi au ajuns după gratii patru actuali şi zeci de foşti miniştri. Prezentată ca o ofensivă anti-corupţie, această ”epurare” uriaşă a zguduit ca un cutremur Arabia Saudită. Analiştii văd însă o răfuială cu potenţialii rivali și spun că fiul de 32 de ani al regelui Salman a îndepărtat şi ultimele obstacole pentru obţinerea controlului total asupra ţării cu cea mai mare producţie mondială de petrol şi unde se află cele mai importante locuri sfinte ale islamului.

Al-Waleed bin Talal, un „Warren Buffet arab” are o avere de 18 miliarde de dolari, fiind în topul primilor 50 de bogaţi ai lumii. Al-Waleed face parte din familia regală saudită, fiind nepotul lui Ibn Saud, primul rege al Arabiei Saudite.

Deşi analiştii spun că arestarea lui Alwaleed bin Talal are drept cauză dorinţa moştenitorului Coroanei saudite Mohammed bin Salman de a-şi consolida poziţia, totuşi poate că adevărata cauză e alta. Conform unor informaţii „scurse” pe Internet, miliardarul saudit Alwaleed bin Talal este adevăratul organizator al atentatului terorist de la Las Vegas din noaptea din 1 octombrie 2017, când 58 de oameni au fost masacraţi, cu scopul de a pune în dificultate administraţia Trump.

Se ştie că Alwaleed bin Talal este un advers feroce al preşedintelui american Donald Trump, aşa cum se poate vedea din tweet-ul de pe 11 decembrie 2015, atunci când Talal îi dă candidatului american la preşedinţia Americii, Donald Trump, următorul mesaj:

„Donald Trump, eşti o ruşine nu doar pentru Partidul Republican, ci şi pentru întreaga Americă. Retrage-te din cursa prezidenţială americană, pentru că nu vei câştiga niciodată”.