Primul om din lume care a folosit cu succes teleportarea (ca în serialul SF „Star Trek”) a fost Apollonius din Tyana?


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Un personaj celebru din Antichitate a fost Apollonius din Tyana, „făcătorul de minuni”. Din adolescenţă, Apollonius a fost interesat de filosofie, a studiat învățăturile mai multor profesori și, în cele din urmă, a devenit discipol al lui Pitagora. A întreprins o serie de călătorii de lungă durată, care l-au dus în locuri îndepărtate – Orientul Mijlociu, Etiopia, Egipt, Grecia, Italia – unde a venit în contact cu gânditori renumiți, care l-au inițiat în magie și alte științe oculte și de la care a învățat multe; apoi, a devenit capabil să-și dezvolte propriile puteri supranaturale.

Apollonius a devenit cunoscut pentru puterea lui de a vindeca, de a învia din morți și de a profeți. Remarcabil este și faptul că era în stare să înțeleagă orice limbă străină.

Un scritor din Antichitate, Philostratus, a scris o carte despre Apollonius. Philostratus susține că Apollonius putea să dispară în condiții supranaturale și că a fost teleportat, în două rânduri, în locuri îndepărtate.

De exemplu, la scurt timp după întoarcerea înțeleptului din India, o epidemie de ciumă a început să facă ravagii la Efes și niciun remediu nu o putea stăvili. Atunci, s-a trimis o delegație la Apollonius, pe care l-au rugat să devină „vindecătorul suferinței lor“. Apollonius prevăzuse că Efesul (situat la o distanță de aproximativ 50 de km distanţă) va fi lovit de o epidemie și, înțelegând gravitatea acesteia, a spus „Să mergem“. În aceeaşi clipă, el s-a teleportat la Efes, săvârșind, următoarea minune: căutând să identifice cauza epidemiei şi constatând că era vorba de un demon deghizat în cerșetor, Apollonius l-a distrus, punând astfel capăt epidemiei.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO