Primul experiment de interzicere a Internetului: Japonia cere Statelor Unite să blocheze site-urile populare

3.930 vizualizari

Într-o încercare recentă de a îmbunătăţi eforturile de recuperare din recentul tsunami şi cutremur ce a lovit Japonia, forţele militare japoneze au decis blocarea anumitor website-uri, anunţă The Hosting News.com. Armata japoneză a mai arătat că aceste site-uri nu sunt blocate datorită conţinutului lor, ci pur şi simplu pentru a îmbunătăţi lungimea de bandă necesară operaţiunilor militare. Astfel, Comandamentul Marinei SUA din Pacific a primit o cerere pentru a bloca 13 site-uri cu cel mai mare trafic, ca de exemplu YouTube, Google Video, Amazon, eBay, Myspace şi MTV.com.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului american a declarat CNN-ului următoarele: „Această blocare va fi una de natură temporară şi va poate creşte sau descreşte în funcţie de necesităţi. Facem acest lucru pentru a ajuta Japonia ăn eforturile de recuperare.”

P.S. Ştirea aceasta mie mi se pare a fi una terifiantă. Pentru a mine, a bloca Internetul sau accesul la anumite site-uri mi se pare a fi cea mai înaltă formă de tiranie, indiferent de motivele prezentate. Întotdeauna se vor găsi motive pentru a se întrerupe accesul la Internet: că e pentru a ajuta recuperarea unei ţări, că e pentru securitatea naţională, că e pentru a proteja populaţia etc. Cine naiba eşti tu, guvern nenorocit, să-mi interzici mie accesul la un site!? De ce mă cenzurezi? În numele cui!? Poate că această blocare din Japonia n-a avut scopuri ascunse, dar, cu siguranţă, a fost un experiment pentru a vedea reacţia populaţiei. Un test pe care cenzura Internetului l-a trecut cu brio. În viitor, ne putem aştepta ca guvernul să blocheze Internetul în numele…oricărui motiv. Şi atunci nu ne mai rămâne decât să continuăm lupta în Internetul de gherilă.

PS2. Poza articolului e un manifest care se citeşte: „Ia mâna de pe Internetul meu!”