Preţurile la petrol scad foarte mult pentru ca Rusia, Iranul şi Venezuela să se scufunde! Elita globală a lumii e cu adevărat ticăloasă pentru că demonstrează astfel că poate provoca crizele economice din lume!

4.528 vizualizari

razboi petrolAşa cum anticipam acum câteva săptămâni în cadrul acestui articol (Putin ameninţa pentru a treia oară cu folosirea armelor nucleare! Un raport secret al CIA arată că România se află în pericol de a fi atacată nuclear de nebunul de Putin!), preţul mondial din ce în ce mai scăzut al petrolului reprezintă de fapt o bătălie purtată de Statele Unite (cu ajutorul aliatului său tradiţional, Arabia Saudită) împotriva unor state puternic dependente de exporturile petrol ca, Rusia, Venezuela sau Iran. Şi îmi voi demonstra acest punct de vedere cu mai multe articole din presa internaţională:

* Site-ul detroitnews.com într-un articol din 12 octombrie 2014 intitulat „De data aceasta, petrolul mai ieftin poate crea probleme”:

„Arabia Saudită, producătorul dominant de petrol din Orientul Mijlociu, este pregătită pentru un război al preţurilor la petrol. De aceea, ea va continua să extragă cât mai mult petrol.”

Desigur, o producţie mai mare de petrol înseamnă, conform legii cererii şi ofertei, o scădere mai accentuată a preţurilor la petrol.

* Site-ul huffingtonpost.com spune următoarele într-un articol din 28 octombrie 2014 intitulat „Petrolul n-a mai fost atât de ieftin de aproape 4 ani”:

Analistii au speculat că Arabia Saudită produce mai mult petrol decât orice alt membru OPEC pentru că vrea să-şi crească cota de piață. Dacă există un proprietar care-şi vinde toate casele sale foarte ieftin, acest lucru provoacă prăbuşirea întregii pieţe„, a spus analistul economic DeHaan. „Acest lucru se întâmplă şi cu petrolul. Saudiții invadează piaţa cu petrol mai ieftin, determinând astfel scăderea prețurilor petrolului.

Aşadar, Arabia Saudită în mod intenţionat extrage cât mai mult petrol, cu scopul de a determina scăderea preţului la petrol. De ce o face? Ca să-şi scadă veniturile? Sau poate pentru că acest lucru îl cere Statele Unite?

* Site-ul inthecapital.streetwise.co se întreabă într-un articol de pe 20 octombrie 2014 „De ce scad preţurile la pompă?”:

„Pe scena lumii, această scădere a prețurilor la petrol produce îngrijorare în unele ţări. În timp ce Arabia Saudită, liderul OPEC, poate supraviețui cu ușurință unei scăderi a prețurilor, în alte țări producătoare de petrol, ca Venezuela, Rusia și Iran, în cazul în care prețurile rămân prea mici pentru mai mult de 2 ani consecutiv, aceste țări s-ar putea confrunta cu o serie de probleme economice”.

* Site-ul turcesc al agenţiei de presă Anadolu, aa.com.tr, spune lucrurilor pe nume:

„Arabia Saudită va forţa scăderea preţurilor la petrol, într-un efort de a pune presiune politică asupra Iranului şi Rusiei, conform preşedintelui Centrului Saudit privind politici şi strategii de petrol”.

Dar Arabia Saudită, e clar, că nu face acest lucru din proprie iniţiativă, ci pentru că aşa i-a cerut Statele Unite. Aşadar, ticăloşii care ne conduc în această lume, dacă vor, ei pot să scadă preţul la petrol. Aceasta înseamnă că creşterile la petrol din anii trecuţi au fost unele artificiale. Şi se ştie că aceste creşteri au constituit o cauză a crizei economice din anii trecuţi. Ceea ce arată încă o dată că toate crizele economice din lume sunt şi ele dirijate de foţele obscure ce se află în spatele guvernelor occidentale ale lumii. Atâta populaţie a lumii a suferit în ultimii ani, doar pentru ca elita globală să-şi facă jocul strategic. Încă o dată… sunteţi nişte ticăloşi!