Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, va apăra Argentina de atacul Marii Britanii. Jos imperialismul britanic!

105

blankPreşedintele venezuelan Hugo Chavez a avertizat Marea Britanie că, dacă va încerca să atace Argentina, atunci Venezuela va veni în apărarea Argentinei. Tot conflictul dintre Argentina şi Marea Britanie se referă la Insulele Falkland (Maldive), care se află situate la sudul Oceanului Atlantic, la aproape 500 de kilometri de Argentina. Marea Britanie a trimis o navă de război în zonă, dar şi un submarin nuclear, ca urmare a tensiunilor apărute. Ultima mare conflict dintre cele două ţări a avut loc în anul 1982, atunci când Argentina a lansat un atac asupra Insulelor Falkland (ocupate de Marea Britanie), iar englezii şi-au recuperat ulterior teritoriul.

Mai jos puteţi vedea o ştire video cu privire la acest eveniment, ştire pe care am tradus-o în exclusivitate pentru site-ul “Secretele lui Lovendal”. Iată principalele idei-cheie ale acestui videoclip:

* Hugo Chavez: “Vorbesc doar în numele Venezuelei, dar dacă Imperiul Britanic îndrăzneşte să efectueze un atac militar asupra Argentinei, această ţară nu va fi singură.”

* Chavez crede că această mişcare este una ridicolă şi că Marea Britanie ar trebui să părăsească aceste insule şi să asculte rezoluţiile Naţiunilor Unite care spune că ţările trebuie să negocieze.

* Chavez: “Aceasta este o chestiune care nu aparţine doar Argentinei, ci întregii comunităţi. Întregul Imperiul Britanic trebuie să înţeleagă că acesta e un sentiment al întregii Americi.”

* Ţările membre ale Alternativei Bolivariene pentru Oamenii Americii noastre (ALBA) susţin şi ele pretenţiile Argentinei asupra Insulelor Falkland. Preşedintele ecuadorian Rafael Correa şi Hugo Chavez susţin posibilitatea introducerii de sancţiuni împotriva Marii Britanii, dacă aceasta refuză să vorbească cu Argentina.

* Suportul Venezuelei pentru Argentina vine într-un timp când întreaga regiune e mai puternică şi mai unită cum n-a fost niciodată, având o viziune comună împotriva neocolonialismului şi imperialismului.

P.S. Am şi eu un comentariu de făcut: Marea Britanie se află la 12.000 de kilometri faţă de aceste insule. Cu ce drept îşi arogă acest stat drepturile faţă de Insulele Falkland, când ele sunt situate la mai puţin de 500 de kilometri faţă de Argentina?

Orgoni Crystal