Preşedintele Siriei, Al-Assad, e mort, fiind împuşcat de garda sa de corp? O conspiraţie a lui Obama sau dezinformare israeliană?

5.566 vizualizari

Există informaţii conform cărora Bashar al Assad, preşedintele Siriei, şi duşmanul de moarte al Americii, ar fi deja mort, fiind împuşcat de o gardă de corp a sa. Ştirea a apărut pe site-urile alternative şi încă n-a fost confirmată în mod oficial. Citez de pe countdowntozerotime.org:

Pe 24 martie 2013, diverse surse ruseşti au confirmat faptul că preşedintele sirian Bashar al Assad a fost împuşcat de o gardă de corp de naţionalitate iraniană, sâmbătă seara (adică pe 23 martie 2013). „Asasinul a acţionat singur şi şi-a descărcat câteva gloanţe în Assad” a mai spus sursa. „Assad a fost dus în grabă la Spitalul Al-Shami din Damasc în stare critică. El a murit pe masa de operaţie, făcând stop cardiac ca urmare a masivei pierderi de sânge”.

Un analist israelian de securitate crede că această informaţie este una adevărată. „În ultimile 24 de ore, l-am mai văzut pe Assad? Vreo fotografie sau vreun videoclip? Nu (…) Iranul încearcă să preia controlul asupra armatei siriene. Nu cred că Occidentul va permite vreun control iranian asupra Damasc-ului”.

Acelaşi analist israelian mai crede că evenimentele din ultimile 24 de ore ar confirma această ipoteză. E vorba de câteva schimburi de focuri trase de armata siriană în grănicierii israelieni, cu scopul de a deturna eventualele zvonuri despre moartea preşedintelui Assad şi a atrage Israelul într-un război cu armata siriană. Un alt fapt suspect din ultimele zile este demisia anunţată de liderul opoziţiei siriene, Moaz al-Khatib, un om cu vederi pro-occidentale. Acesta şi-a anunţat această demisie pe Facebook, fără a oferi explicaţii convingătoare. Precum am scris în acest articol (https://www.lovendal.ro/wp52/occidentul-vrea-sa-impuna-ca-lider-al-opozitiei-siriene-pe-al-khatib-un-om-ce-reprezinta-interesele-giganticului-petrolier-royal-dutch-shell/), al-Khatib reprezenta interesele unei mari corporaţii occidentale.

Acelaşi analist de informaţii isralian se aşteaptă ca să apară fotografia cu trupul mort al lui Assad, mai ales că în ziua de azi cam toate telefoanele au încorporate aparate foto, iar unul din bodyguarzi ar fi putut profita în a face „fotografia vieţii sale”.

Armata Siriană de Eliberare (armata opoziţiei siriene) a negat şi ea ştirea pentru cotidianul francez „Le Point”, în timp ce toate sursele israeliene şi libaneze au confirmat moartea preşedintelui sirian. Însă, o sursă apropiată guvernului sirian, a negat vehement aceste zvonuri, ca fiind absolut bizare: „Ştirea nu e adevărată. Prima care a scornit-o a fost un site israelian, şi ruşine să-i fie întregii mass-medii care a copiat această ştire, fără să aibă nicio sursă sau confirmare. E ridicol. Assad nici n-are vreun bodyguard iranian.”

Deci, e mort sau nu Assad? Greu de spus acum. Parcă întreaga situaţie seamănă cu moartea din decembrie 2012 a preşedintelui Chavez, de care v-am vorbit în premieră aici: https://www.lovendal.ro/wp52/o-noua-dezvaluire-a-secretelor-lui-lovendal-desi-oficial-traieste-presedintele-venezuelei-hugo-chavez-e-mort-inca-din-decembrie-2012. Dar Schopenhauer spunea odată: „Tot adevărul trece prin trei etape. Prima dată, e ridiculizat. A doua oară, negat vehement. Iar a treia oară, acceptat ca fiind de la sine înţeles”. O ştire de pe foxnews.com de ieri, 27 martie 2013, arată cum Al Assad a trimis o scrisoare la forumul celor 5 naţiuni (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), întâlnire ce are loc în Africa de Sud. Dar, să fim serioşi…eu aş fi vrut să-l văd „live”, nu trimiţând scrisori.

Dacă ne uităm la întâlnirile pe care Obama le-a avut anul acesta (citiţi de pe Wikipedia), se observă că preşedintele american s-a dus în Israel timp de trei zile (între 20 şi 22 martie), unde a avut mai multe întâlniri cu oficialităţile israeliene, deci cu câteva zile înaintea presupusului asasinat. Au discutat ei, printre altele, şi planul de asasinare al preşedintelui Assad? Scăpând de un duşman declarat, alianţa sionistă-imperialistă dintre SUA şi Israel ar putea controla mai uşor această ţară, Siria.

Desigur, totul sunt doar speculaţii, dar eu zic că merită să le aduc la cunoştinţa voastră, din moment ce toate guvernele lumii, fără excepţie, practică tactica ascunderii şi dezinformării. E posibil şi ca întreaga ştire să fie o dezinformare a serviciilor secrete israeliene, pentru a destabiliza şi mai mult situaţia din Siria. Rămânem să vedem şi să aşteptăm.

Aaa…şi să nu uit: poza de la începutul articolului e categoric una falsă: ăla nu e Assad mort, ci doar o lucrătură în Photoshop, pornindu-se la imaginea reală a lui Gaddafi mort (Sursa: willyloman.files.wordpress.com). Dar, până  când vom avea o fotografie reală cu un posibil Assad mort, ne vom folosi de acest fals…