Preşedintele Putin atacă dur: “Occidentul devine teritoriul bolşevismului, ca în URSS-ul anilor ’20”

  •  
  •  
  •  
  •  

“Clubul de discuţii Valdai” este un think tank rusesc, creat în anul 2004. Este numit după Lacul Valdai, care este situat apropiere de Veliki Novgorod, unde avut loc prima ședință a Clubului. Clubul de discuţii Valdai este strâns legată de președintele rus Vladimir Putin, care s-a întâlnit cu participanții la reuniunile anuale ale Clubului Valdai în fiecare an de la înființare.

Într-unul din discursuri la Valdai Club, preşedintele Putin a criticat dur Occidentul. Iată câteva propoziţii ale lui Putin:

* Privim cu uimire procesele care se desfășoară în țările care se consideră liderii progresului. Desigur, transformările socio-culturale care apar în statele din Europa de Vest nu sunt treaba noastră.

* În țările occidentale, are loc o ștergere agresivă a pagini întregi din propria lor istorie, o “discriminarea inversă” a majorității în interesul minorităților, o abandonare a unor cuvinte de bază, precum “mama”, “tata”, “familie”. Dar, încă o dată vreau să subliniez că acesta este dreptul lor, noi nu ne băgăm acolo.

* Noi avem un alt punct de vedere, cel puțin partea covârșitoare a majorității societății ruse: credem că trebuie să ne bazăm pe valorile noastre spirituale, pe tradiția istorică, pe cultura poporului nostru multinațional.

* Adepții așa-zisului progres social cred că ei aduc omenirii o conștiință nouă, mai corectă decât cea de dinainte. Însă, toate aceste lucruri nu sunt noi – am avut deja parte de ele în Rusia. După revoluția din 1917, bolșevicii, bazându-se pe dogmele lui Marx și Engels, au anunțat și ei că vor schimba totul, nu numai politic și economic, ci și moralitatea umană, dorind să pună bazele unei “societăți sănătoase”. Distrugerea valorilor vechi, a credinței, a relațiilor dintre oameni, până la respingerea completă a familiei (prin impunerea și încurajarea denunțurilor celor dragi) – toate acestea au fost declarate un pas spre progres și, au fost susţinute pe scară largă, ca şi acum. Apropo, bolșevicii au manifestat și o intoleranță absolută față de orice alte opinii.

* Privind ceea ce se întâmplă într-un număr de țări occidentale, suntem uimiți să aflăm despre lucruri pe care din fericire, noi le-am lăsat în trecutul îndepărtat (sper). Lupta pentru egalitate și împotriva discriminării se transformă într-un dogmatism agresiv aflat în pragul absurdului, când mari autori ai trecutului – precum Shakespeare – nu mai sunt predați în școli și universități, pentru că promovează idei, care sunt considerate “înapoiate”. Clasicii sunt declarați ca fiind înapoiați, neînțelegând importanța genului sau rasei.

* La Hollywood, există instrucțiuni despre cum să faci un film, câte personaje de culoare sau de gen ar trebui să fie în film. Astfel, aceste lucruri se dovedesc mai rele decât Departamentul de Agitație și Propagandă al Comitetului Central al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice.

* Contracararea manifestărilor rasismului sunt un lucru necesar și nobil, dar în noua “cultură a abolirii”, totul se transformă în “discriminare inversă”.

* Accentul obsesiv pe tema rasială îi dezbină și mai mult pe oameni și, la urma urmei, visul adevăraților luptători pentru drepturile civile a fost doar ștergerea diferențelor, refuzul de a împărți oamenii după culoarea pielii.

* Permiteți-mi să vă reamintesc ce-a spus Martin Luther King: “Visez că va veni ziua când cei patru copii ai mei vor trăi într-o țară în care vor fi judecați nu după culoarea pielii, ci după calitățile lor personale” – aceasta este adevărata valoare. Apropo, aici, în Rusia, cetățenilor noștri, în majoritatea absolută, nu le pasă ce culoare are pielea unei persoane; fiecare dintre noi este om, acest lucru este important.

* Într-o serie de țări occidentale, discuția despre drepturile bărbaților iar femeile s-au transformat într-o fantasmagorie perfectă. Cei care riscă să spună că bărbații și femeile există și că acesta este un fapt biologic sunt aproape ostracizați. “Părinte numărul unu” și “Părintele numărul doi” în locul “mamei” şi “tatălui”, interdicția de a folosi expresia “lapte matern” și înlocuirea acesteia cu “lapte uman” – sunt lucruri absurde.

* Dar, repet, nimic nu este nu este nou sub soare; în anii 1920, bolşevicii au încercat să inventeze un nou limbaj, crezând că în acest fel creează o nouă conștiință și schimbă linia valorii.

* Ca să nu mai vorbim de lucruri pur și simplu monstruoase, când copiii de astăzi sunt învățați dintr-o vârsta fragedă că un băiat poate deveni cu ușurință fată și invers; de fapt, le sunt impuse. Prin asta, îi îndepărtează pe copii de părinţi.

* Pentru următoarea perioadă de reconstrucție a lumii, care poate continua destul de mult timp și al cărei proiect final este necunoscut, conservatorismul moderat este cea mai rezonabilă, după părerea mea, linie de conduită. Se pot schimba lucruri, în mod inevitabil, dar până acum principiul medical “nu face rău” pare a fi cel mai rațional. Pentru noi, ruşii, acestea nu sunt postulate speculative, ci lecții din istoria noastră dificilă, uneori tragică.

* Prețul unei științe sociale sociale prost concepute nu poate fi evaluat, distrugând nu numai fundamentele materiale și spirituale ale existenței umane, dar lasă în urmă “ruine morale”, în locul cărora este imposibil să construiești ceva pentru o lungă perioadă de timp.

* Trebuie să fim realiști: majoritatea sloganurilor frumoase despre o soluție globală la problemele globale pe care le-am auzit de la sfârșitul secolului al XX-lea nu vor fi niciodată implementate. Soluțiile globale prevăd un astfel de grad de transfer al drepturilor suverane ale statelor și popoarelor către structuri supranaționale pentru care, sincer, puțini sunt pregătiți. 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu