Preşedintele Obama este clona faraonului egiptean Akhenaten

6.010 vizualizari

Da, aţi citit bine titlul de mai sus. Nu e ideea mea, ci al unui tip care deţine blogul Freeman. El spune că preşedintele actual al Statelor Unite, Barack Obama, seamănă uimitor de bine cu faraonul Akhenaten, tatăl monoteismului. Michelle Obama, soţia preşedintelui,  seamănă şi ea foarte bine cu mama lui Akhenaten, regina Tiye. Akhenaten a avut două fiice cu Nefertiti, care, coincidenţă sau nu, seamănă foarte bine cu cele două fiice ale cuplului prezidenţial.

Dar, haideţi mai întâi să vedem cine a fost faraonul egiptean Akhenaten. El a fost un conducător care a domnit 17 ani şi care a murit în anul 1336 sau 1334 î.Hr. El a devenit cunoscut mai ales pentru faptul că a abandonat politeismul tradiţional egiptean şi a introdus venerarea lui Aten, zeul Soarelui.

A existat o ipoteză interesantă conform căreia Akhenaten este pionierul religiei monoteiste care mai târziu a devenit iudaismul. Astfel, Sigmund Freud, fondatorul psihanalizei, în cartea sa „Moise şi monoteismul”, crede că Moise a fost un preot atenist, forţat să părăsească Egiptul împreună cu discipolii săi, la moartea faraonului Akhenaten. Un alt autor, egiptologul Ahmed Osman, consideră că bunicul maternal al lui Akhenaten, Yuya, este aceeaşi persoană cu biblicul Iosif, cel de-al 11-lea fiu al lui Iacob.

Dar să ne întoarcem acum la Obama. Cum a ajuns el să fie clona lui Akhenaten? Prin inginerie genetică! Este posibil acest lucru? Autorul pretinde că da, şi pentru aceasta citează un fragment dintr-un articol publicat în „New York Times” în anul 1985:

„Un material genetic uman, care s-a păstrat după mai bine de 2.400 de ani, a fost extras dintr-o mumie egipteană şi a fost dus în laborator (…) Analizele arată că fragmente substanţiale din ADN pot fi clonate”.

Să presupunem, prin absurd, că autorul ar avea dreptate şi că Obama ar fi clona faraonului. Rămân neclare însă următoarele întrebări: De către cine a fost el clonat şi cu ce scop? De ce trebuia ca un vechi faraon de acum peste 3.000 de ani să fie reînviat sub forma unui preşedinte al Americii? Exista tehnologia clonării omului acum 50 de ani, înainte de naşterea lui Barack Obama? Ce ni se ascunde, mai exact?