Preşedintele Kennedy a fost împuşcat de soţia sa, pentru ca Israelul să aibă arme atomice

17.341 vizualizari

Înainte de orice speculaţii, vă spun încă de pe acum că în alcătuirea acestui material m-am inspirat dintr-un articol scris de un cercetător în istorie pe nume dr. Neville Thomas Jones.

22 noiembrie 1963, ziua în care toată lumea a trăit un moment dramatic extraordinar: asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, preşedintele SUA, care a fost împuşcat mortal în cap, în timp ce se afla într-o vizită oficială în Dallas. De către cine a fost asasinat şi sub ce motiv? De aici au început să curgă o mulţime de ipoteze, unele dintre ele fiind de-a dreptul bizare. Versiunea oficială ar fi aceea că preşedintele Kennedy a fost împuşcat de la distanţă, cu o puşcă cu lunetă, de către un asasin care acţionase din proprie iniţiativă şi al cărui nume era Lee Harvey Oswald. Mulţi dintre noi n-am înghiţit această gogoaşă americană, din foarte multe motive, pentru care nu are rost să insistăm aici.

Vicepreşedintele Lyndon Johnson, agentul principal al sionismului

Noi vom începe acest articol dintr-un alt punct de vedere. În coloana oficială din 22 noiembrie 1963, cea care traversa străzile Dallasului în acea zi superbă de toamnă, în cea de a doua maşină se află vicepreşedintele SUA, cel de-al doilea om în stat, Lyndon B. Johnson (1908-1973). El avea porecla de „mincinosul” şi era un evreu sionist; la moartea lui Kennedy, a devenit instantaneu preşedintele neales al Statelor Unite. Johnson şi-a făcut ca făcut ca prioritate imediată anularea unor politici iniţiate de Kennedy, care ar fi fost în beneficiul Americii şi a lumii, dar care erau contrare intereselor sionismului.

Dar ce este sionismul?

Pentru cei care sunt mai puţin familiarizaţi cu istoria, sionismul reprezintă mişcarea de emancipare naţională a evreilor cu scopul readunării din împrăştiere şi revenirii în ţara strămoşească, în Ţara Israel, pentru restabilirea unei vieţi evreieşti independente şi, în continuare, re-crearea şi consolidarea unui stat evreiesc, Israel. Cuvântul sionism provine de la numele propriu ebraic Tzion, transliterat şi Sion. Acesta este unul din numele sub care e menţionat în Biblie oraşul Ierusalim şi una din colinele pe care este clădit – muntele Sion. Termenul „sionist” este folosit şi în mod peiorativ în atacuri la adresa evreilor şi a Israelului. Apologeţii antisemitismului, din dreapta şi din stânga hărţii politice, folosesc deseori cuvântul „sionist” în locul celui de „evreu”, pentru a nu fi acuzaţi de antisemitism.

Zapruder, evreul care a filmat din apropiere incidentul asasinării preşedintelui Kennedy

Un alt evreu, Abraham Zapruder, este cel care stătea la locul potrivit (doar coincidenţă!) pentru a surprinde pe film momentul asasinării preşedintelui Kennedy. Familia lui Zapruder a făcut o avere din vinderea drepturilor de difuzare a filmului către guvernul american. E interesant de remarcat faptul că ruta convoiului prezidenţial a fost schimbată în ultimul moment, pentru a-l aduce pe Kennedy pe un alt drum, aşa că se pune întrebarea cum de Zapruder şi-a instalat camera de filmat într-un loc atât de precis?

Folosind o cameră de filmat Bell and Howell şi un film de 8 mm, Zapruder a surprins momentul asasinării preşedintelui, din partea laterală a limuzinei prezidenţiale, foarte aproape de locul crimei. Interesant e faptul că, deşi în manualul de utilizare se spune că această cameră de filmat foloseşte un film ce are 16 frame-uri pe secundă, totuşi FBI-ul pretinde că filmul lui Zapruder este făcut în 18 frame-uri pe secundă.

Filmul n-a fost difuzat către publicul larg decât 12 ani mai târziu, după ce a fost achiziţionat de FBI, fiind prezentat într-un talk-show de noapte din America. Astăzi, el apare sub mai multe forme pe Internet (pe YouTube, de exemplu), fiind folosit ca bază pentru examinarea dovezilor fotografice.

Din ce direcţie a fost împuşcat în cap Kennedy?

Începând cu frame-ul 313 din filmul lui Zapruder, se observă asasinarea preşedintelui american. Analiza următoarelor frame-uri (ca 326, din lateral) demonstrează faptul că nu există niciun semn de sânge, urme de creier sau fragmente de craniu pe scaunul din spatele al limuzinii prezidenţiale, şi nici spatele maşinii. De aici, de ducem că Kennedy n-a fost omorât din spate, dar nici din faţă. Acest lucru lasă 3 posibilităţi: din lateral stânga, din lateral dreapta sau de sus.

Atunci când examinăm filmul lui Zapruder, observăm că ceva zboară de sus şi spre dreapta, de la capul preşedintelui Kennedy, atunci când el primeşte lovitura fatală. În frame-urile 313 şi 314 (aşa cum se poate observa şi din imaginile de mai jos), două proiectile distincte, separate, dar venind din aceeaşi direcţie, pot fi clar observate.

Viteza proiectilului principal rezultat din împuşcarea lui Kennedy

Proiectilul principal (nr.1) a traversat (235 – 34) – (146 – 38) pixeli în direcţia X şi (415 – 110) – (408 – 297) pixeli în direcţia Y, în timpul cuprins între aceste 2 frame-uri capturate (0,0625 s la 16 fps, sau 0.0546 s la 18 fps); aşadar viteza este cuprinsă între 3.442 şi 3.940 pixeli pe secundă.

Dacă ţinem cont de faptul că preşedintele Kennedy măsura 186 cm şi calculând linia AB din frame-ul 313 ca având 30,23 pixeli, rezultă că materialul proiectil a părăsit capul preşedintelui cu o viteză cuprinsă între 31,6 şi 36,2 metri pe secundă.

Misterul fumului din capul preşedintelui

Priviţi în continuare frame-urile 312 şi 317, ce au fost convertite în alb-negru, pentru a se observa mai bine fumul ce apare în jurul capul preşedintelui. Fumul se extinde rapid şi se disipează în aproape 0,3 secunde, abia mai fiind vizibil în ultimul frame. Este evident faptul că fumul are o componentă iniţială de velocitate în direcţia orizontală, egală cu cea a limuzinii, şi că această componentă este încetinită de rezistenţa aerului (comparaţi fumul cu obiectul alb de pe pajişte, precum şi cu obiectele fixe ale maşinii preşedintelui, ca de exemplu partea din faţă a scaunului din spate). Separaţia dintre norul de fum şi obiectul alb de pe pajişte descreşte la o rată care este cu puţin mai mică decât rata cu care obiectul alb este perceput a se mişca în raport cu limuzina.

Preşedintele, împuşcat de soţia sa…

În concluzie, nici preşedintele şi nici soţia sa, Jackie Kenendy (ce se afla în stânga preşedintelui) nu fumau vreo ţigară. Fumul a fost cauzat de o reacţie explozivă, ca de exemplu descărcarea unui cartuş dintr-o armă de foc. Asemenea fum rămâne acolo unde există o armă şi nu însoţeşte glonţul. Faptul că fumul apare în acelaşi timp cu rana fatală, şi provine din partea stângă a capului preşedintelui, acolo unde este poziţionată Jackie Kennedy, presupune faptul că preşedintele Kennedy a fost împuşcat de soţia sa.

Faptul că preşedintele Kennedy a fost împuşcat din partea stângă a capului său este demonstrat şi de distribuţia şi cantitatea de sânge de pe cămaşa preşedintelui (fotografiată din faţă şi din spate), aşa cum se poate observa şi din pozele de mai jos:

Doamna Kennedy îşi împuşcă soţul cu un simplu pistol

Dacă cineva va urmări filmul lui Zapruder la viteză normală, va observa că dna Kennedy pare să mânuiască ceva foarte rapid, după ce soţul ei va fi împuşcat şi înainte ca să se caţere în spatele maşinii. Dar ce armă a folosit doamna Kennedy pentru a-şi împuşca soţul? Poate că un simplu pistol Deringer, de calibru 41, ce este foarte uşor de mânuit şi care (culmea!) a fost folosit şi la asasinarea preşedintelui Lincoln cu aproape 100 de ani în urmă (în 1865). Ce ţi-e şi cu istoria asta…

Imobilizarea preşedintelui

Desigur că doamna Kennedy nu şi-ar fi putut omorî soţul, la lumina zilei, în văzul tuturor, fără un mic ajutor. Preşedintele Kennedy ar fi putut observa pistolul foarte uşor şi poate şi-ar fi dat seama intenţiile soţiei sale. De aceea, înainte de a fi asasinat, preşedintele trebuia să fie, într-un fel, imobilizat, pentru a fi incapabil să mai reacţioneze. Dar cum?

Dacă priviţi filmul Zapruder, veţi observa cum preşedintele zâmbeşte şi face cu mâna oamenilor, din limuzina sa. Imediat urmează un semn stradal, care maschează limuzina, dar, apoi, când îl vedem din nou pe preşedinte în maşina sa, observăm că acesta are dureri şi probleme de respiraţie. Oricare ar fi cauza acestui disconfort prezidenţial, acesta s-a întâmplat între frame-urile 206-221 şi frame-ul 230, de mai jos:

În frame-urile următoare (237 şi, respectiv, 254) se observă cum starea de disconfort a preşedintelui se înrăutăţeşte, iar în frame-ul 254, preşedintele este incapabil să mai facă ceva:

Ţinând cont de numărul de frame-uri de pe filmul lui Zapruder, se poate ajunge la concluzia că preşedintelui Kennedy i-a luat, de la începutul disconfortului şi până la incapacitatea sa totală, între 1,8 şi 3 secunde. Adică într-un timp foarte rapid. Acest disconfort prezidenţial n-a fost însă provocat de vreo rană de glonţ, aşa cum susţin relatările oficiale, pentru că nu există sânge, reacţie violentă a trupului împuşcat, preocupare pe faţa doamnei Kennedy sau pe faţa guvernatorului Connaly (care şi-a întors privirea spre preşedinte).

Interesant e faptul că între frame-urile 255 şi 291, doamna Kennedy şi guvernatorul Connaly se privesc unul la celălalt…iar doamna Kenendy parcă aşteaptă un „OK” din partea lui Connaly pentru a acţiona. Cel mai bine se vede acest lucru din frame-ul 274 prezentat mai jos:

E posibil ca guvernatorul Connaly să fi examinat starea de incapacitate a preşedintelui Kennedy, şi apoi să-i fi dat semnalul lui Jackie Kennedy pentru a-şi descărca arma în capul soţului ei.

Kennedy, imobilizat de o substanţă foarte toxică produsă de nazişti?

Dar, ce i-a cauzat, mai exact, starea de disconfort a preşedintelui, adus până în starea de a mai putea face ceva? Kennedy a fost, în acele clipe, victima unui agent lacrimogen, o substanţă ce cauzează dificultăţi în respiraţie şi paralizie temporară. De fapt, substanţele lacrimogene acţionează extrem de rapid şi afectează mai mult gâtul decât ochii, existând o senzaţie de sufocare. Dar despre ce substanţă ar putea fi vorba? Nu se ştie exact, dar unul din „candidaţi” ar putea fi ciclosarinul, o substanţă lichidă fără culoare şi fără miros, ce a fost dezvoltată iniţial de către nazişti în al doilea război mondial. Dacă intră în contact cu pielea, substanţa este extrem de toxică.

Doza mortală a ciclosarinului este de 31 grame pentru o persoană de 90 de kilograme, iar moartea intervine în circa 15 minute de la contactul substanţei pe piele. Cu cât este mai mare doza iniţială, cu atât incapacitatea persoanei devine mai puternică. Nu se ştie exact cum preşedintelui i s-a administrat acest ciclosarin, dar se poate observa cum doamna Kennedy poartă mănuşi, pentru a se asigura că nu există vreo şansă în a atinge această substanţă extrem de toxică.

Kennedy a fost omorât pentru că se opunea înarmării nucleare a Israelului

Preşedintele Kennedy este cel care se opunea public înarmării nucleare a Israelului. Aşa cum declara el personal: „Personal, mă sperie ideea ca în anii 70, dacă nu vom avea succes, vor fi 10 puteri nucleare, în loc de 4, iar prin 1975 vreo 15-20. Văd în acest lucru ca cel mai mare pericol posibil.”

În 1961, preşedintele Kennedy obţinuse asigurări din partea lui David Ben Gurion, prim-ministrul Israelului, că statul evreu nu are planuri în a dezvolta arme nucleare. Dar Gurion l-a păcălit; Kennedy, totuşi, şi-a dat seama că Israelul este pe punctul de a obţine arma nucleară. Într-o scrisoare din iunie 1963, adresată lui Ben Gurion, Kennedy a cerut dovezi clare precum că Israelul nu dezvolta arme nucleare la reactorul de la Dimona.

Un alt membru implicat în conspiraţia anti-Kennedy a fost şi vicepreşedintele Lyndon Johnson, care era un sionist celebru şi care era favorabil ca Israelul să-şi poată dezvolta arme nucleare. De aici până a presupune că Israelul şi serviciul său secret, Mossad, a fost implicat în asasinarea lui Kennedy, nu mai e decât un singur pas.

De ce şi-ar fi omorât Jackie Kennedy soţul?

Dar care ar fi fost motivele pentru care Jackie Kennedy ar fi acceptat să-şi omoare soţul? Există mai multe presupuneri, din care putem alege următoarele:

1) A fost ameninţată de către conspiratori. Poate că i s-a spus că, dacă refuză să coopereze, glonţul fatal i va fi adresat ei, şi nu preşedintelui. Sau poate că a fost ameninţată că i se va face rău copiilor ei, şi de aceea ea a fost nevoită să accepte.

2) Mama lui Jackie a fost evreică. Deşi Jackie era romano-catolică, poate că avea o loialitate faţă de statul Israel şi astfel că a ajutat la obiectul sionist de înlăturare a unui preşedinte american incomod statutului israelian.

3) Adulterul preşedintelui. Se ştie că preşedintele Keneny a avut multe relaţii extramaritale cu diverse femei (printre care cu celebra Marilyn Monroe). Ea ar fi vrut să divorţeze, dar auzind de complotul ce i se punea la cale preşedintelui, s-a oferit voluntar pentru a-l asasina.

Oricare ar fi motivul…această teorie zdruncină din temelii alte versiuni de conspiraţii privind asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy.