Predicţiile înşelătoare ale fostului vice-preşedinte american Al Gore cu privire la “încălzirea globală”. Din ele, a făcut un profit de 50 de milioane de dolari…

53 vizualizari

În curând, “sărbătorim” cea de-a 13-a aniversare a filmului fostului vicepreședinte american Al Gore “Un adevăr incomod” (“An Inconvenient Truth”), care dezvăluia amenințarea “gravă” a “încălzirii globale”. Pe 26 ianuarie 2006, “Washington Post” spunea că Al Gore “crede că omenirea poate avea la dispoziţie doar 10 ani pentru a salva planeta de a nu deveni un cuptor total”.

Al Gore striga cu pasiune: “Nu putem aștepta… avem o urgență planetară… viitorul civilizației umane se află în joc!… Încălzirea globală este cea mai mare provocare pe care am avut-o vreodată!” Într-un articol care concurează la propaganda cu ceea ce făcea ziarul comunist “Scînteia” faţă de Nicolae Ceauşescu, ziarul globalist “The Washington Post” îl numea pe Al Gore drept “cel mai renumit cruciat al lumii în ceea ce privește schimbările climatice”.

Ce “adevăruri” propaga Al Gore în documentarul său de tip “fake news”? Următoarele aberaţii trebuiau să aibă loc în următorii 10 ani:
1. Creșterea mult a nivelului mării – o minciună enormă. Şi mai mult decât atât: Al Gore şi-a cumpărat o casă chiar la malul mării. Dovada că nici măcar el nu credea în minciunile sale.
2. Creșterea exponenţială a numărului de tornadelor în lume; din contra, s-a constatat, statistic, că ele au decăzut în ultimii 10 ani.
3. Inundații masive în China și India – din nou, nu s-au întâmplat.
4. Topirea Arcticii până în 2015; numai că gheaţa Arcticii nu s-a topit, ci a crescut în mărime! Vă daţi seama ce minciună a putut scoate acest om.
5. Dispariţia totală a ursului polar – nici pe departe… Urşii polari trăiesc nestingheriţi.
6. Pământul va fi într-o “situație de urgență planetară” în decursul unui deceniu, dacă nu se iau măsuri drastice pentru reducerea gazelor cu efect de seră – iarăşi nu s-a întâmplat aşa ceva.

Și amintiți-vă că Al Gore aproape că era să devină președinte SUA. Fostul președinte Barack Obama a preluat ulterior “ştafeta”, spunând liderilor mondiali că “schimbările climatice reprezintă marea problema cu care ne confruntăm astăzi”. De parcă terminaserăm problema terorismului sau a sărăciei în lume!

Prin publicitatea agresivă făcută, Al Gore a devenit un “erou al mediului înconjurător”. Astăzi, bărbatul de 70 de ani locuieşte în două case superbe și spațioase din Nashville și California. Are acum o iubită tânără și bogată (a divorţat de soţia sa, după 40 de ani de căsnicie). Al Gore are acum o avere estimată la peste 200 milioane de dolari. Numai documentarul “Un adevăr incomod” (care conţine multe exagerări şi minciuni) i-a adus lui Al Gore venituri de peste 50 de milioane de dolari, el costând doar 1 milion de dolari. Inteligentă investiţie! Pentru fiecare participare şi discurs la conferinţă, Al Gore încasează 175.000 de dolari; el este legat de cel puțin 14 firme de tehnologie ecologică, şi pe viitor nu e exclus să devină “primul miliardar de carbon”. Un om care a ştiut să facă bani mulţi dintr-o problemă controversată: încălzirea globală.

Însă, oamenii sunt manipulaţi în legătură cu această chestiune. În anii ’70, la fel, exista o manipulare globală în legătură cu “schimbările climatice” (doar nu credeţi că această idee a inventat-o Al Gore; nu, el doar a copiat-o). Ştiţi ce se spunea prin anii 70 (mass-media internaţională + unii oameni de ştiinţă): că sfârșitul civilizației va avea loc în 15-30 de ani sau că vor muri anual 100-200 milioane de oameni, din cauza foametei, în 10 ani de la predicţie.

Vestea bună e aceea că oamenii nu mai pot fi păcăliţi. Cât despre “încălzirea globală”, poate că ar trebui să îl ascultăm mai mult pe Patrick Moore, fostul președinte al organizaţiei Greenpeace, care spunea următoarele: “Nu există nicio dovadă științifică, prin observarea lumii reale, care să arate că dioxidul de carbon este responsabil pentru încălzirea ușoară a climatului global, care a avut loc în ultimii 300 de ani”. El respinge totodată şi pretenţiile unor climatologi că “dezbaterea ştiinţifică pe acest subiect e definitivă”. Discursul integrat al lui Patrick Moore îl puteţi găsi AICI.