Poliţia scanează chipurile a sute de mii de oameni de la concerte, prin programe de recunoaştere facială! Ce sistem video de supraveghere vrea Oculta Mondială să implementeze?

2.650 vizualizari

scanare fataPoliția din Marea Britanie s-a folosit tehnologia de recunoaștere facială pentru a scana fețele a 100.000 de oameni care au participat la un concert în Leicestireshire. Poliția din Leicestireshire a plantat o serie de „camere video plasate strategic” de-a lungul zonei unde a avut loc concertul în aer liber, în cadrul Festivalului „Download”, pentru a scana fețele a mai mult de 100.000 de oameni și a vedea dacă acestea se potrivesc cu cele dintr-o bază de date de urmărire infractori din întreaga Europă. E prima dată când tehnologia de recunoaștere facială a fost folosită într-un loc în aer liber din Marea Britanie.

Site-ul de ştiri al Poliţiei, Police Oracle, a informat pe cei participanţi la concert, înainte de desfăşurarea acestuia, că se vor folosi camere de supraveghere, dar nu este clar cum a putut fi citită această informare, întrucât pe site-ul poliţiei este necesară o logare.

Renate Samson, o militantă din Marea Britanie din cadrul organizației pentru păstrarea drepturilor de confidențialitate, Big Brother Watch, a declarat pentru BBC că acest sistem provoacă „o mare îngrijorare”:

„Suntem foarte dornici ca oamenii răi să fie prinşi, dar nu suntem la fel de dornici ca oameni nevinovați să se ducă la festival, pentru care au plătit bani buni şi să simtă cum sunt urmăriţi de către poliție.”

Sursa: noisey.vice.com.

P.S. Aşadar, aici s-a ajuns. E necesar ca poliţia să urmărească şi să supravegheze aceste festivaluri, unde se strâng zeci de mii de oameni, însă doar pentru a preveni şi a investiga anumite infracţiuni care se petrec (furturi, violenţe etc.), nu şi pentru a scana feţele a zeci de mii de oameni. Dacă o persoană nu este o infractoare sau nu a săvârşit nimic ilegal, de ce i se scaneaza faţa? De ce trebuie să fie recunoscută de către „cineva”? Eu cred că cei din Oculta Mondială au început deja experimentele la scară largă pentru supravegherea video totală a oamenilor, iar aceste evenimente, ca cel descris mai sus, nu sunt folosite decât pentru a testa sistemul ce va fi implementat pe scară largă foarte curând.