Poliţia norvegiană a organizat, cu 2 zile înainte de atacurile teroriste din 22 iulie 2011, un „exerciţiu antiterorist”. Ce coincidenţă!

2.107 vizualizari

Într-un alt exemplu prin care se demonstrează că majoritatea atacurilor teroriste sunt acompaniate anterior de un exerciţiu de securitate în jurul aceluiaşi scenariu, poliţia din Oslo a condus un antrenament de atac terorist cu bombă, în apropierea Operei din Oslo, cu doar 48 de ore înaintea atacului terorist de pe 22 iulie, care s-a soldat cu zeci de victime!

Conform versiunii traduse a cotidianului norvegian Aftenposten, „forţele teroriste ale poliţiei norvegiene au detonat un explozibil într-un centrul de antrenament din centrul oraşului Oslo, la doar 200 de metri distanţă faţă de Operă, dar ai uitat să anunţe publicul despre acest exerciţiu”. Antrenamentul anti-terorist a avut loc miercuri, 20 iulie 2011, şi a implicat participarea unei echipe antitero, într-o clădire dezafectată. „Oameni în negru au coborât de pe un acoperiş şi au intrat printr-o fereastră care tocmai a fost făcută ţăndări, în timp ce focuri de armă erau trase non-stop”, spune acelaşi cotidian, arătând că exerciţiul militar a fost dramatic, a produs zgomote violente şi a fost urmărit de spectatorii din apropierea Operei. Poliţia a fost nevoită să-şi ceară scuze, întrucât nu a informat publicul la timp despre acest exerciţiu.

Deşi e prea devreme în a judeca natura acestui exerciţiu, totuşi nu e prima oară când asemenea exerciţii se întâmplă înaintea unor evenimente teroriste majore, ceea ce arată o anumită complicitate cu atacurile teroriste reale. Astfel, multe din structurile de securitate din SUA s-au pregătit cu luni înainte de atentatul terorist de la World Trade Center din 11 septembrie 2001. În cazul atentatele teroriste din 7 iulie 2005 din Londra, o agenţie de consultanţă, împreună cu structurile guvernamentale britanice şi poliţia londoneză, organizase un exerciţiu prin care metroul londonez a fost cuprins de bombe exact în aceleaşi locaţii şi în aceleaşi momente ca şi atentatul terorist real, o „coincidenţă” care statistic este aproape imposibilă.