Planuri secrete dezvăluite la TV? Coreea de Nord vrea să arunce în aer, cu bomba cu hidrogen, vulcanul Yellowstone din mijlocul SUA?

5.018 vizualizari

Precum mulţi aţi aflat deja din mass-media, Coreea de Nord a efectuat un test nuclear extrem de periculos. Citez de pe stiripesurse.ro:

Coreea de Nord a anunţat că a testat o bombă cu hidrogen, transmit duminică agenţiile de presă Yonhap şi AFP. Postul public de televiziune de la Phenian a afirmat că testul a fost un ‘succes total’. Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală de care dispune regimul nord-coreean, potrivit Agerpres.

Anterior, Japonia şi Coreea de Sud confirmaseră că Phenianul a efectuat duminică al şaselea său test nuclear. Potrivit Agenţiei de meteorologie din Coreea de Sud, puterea exploziei produse de acest test a fost de 9,8 ori mai mare decât cea de la testul precedent, realizat în septembrie 2016 şi care fusese cel mai puternic dintre toate experimentele nucleare nord-coreene începând din 2006.

Prima bombă cu hidrogen, testată în noiembrie 1952 de către Statele Unite ale Americii (SUA), a degajat o energie echivalentă cu 10 megatone de TNT (trinitrotoluen), aproximativ de 1.000 de ori mai puternică decât bomba lansată asupra Hiroshimei cu şapte ani mai înainte. În componenţa acestui nou tip de bombă, două tipuri de hidrogen – deuteriu şi tritiu – fuzionează dând heliu, eliberând astfel energie.

Cea mai puternică bombă-H detonată vreodată – şi totodată cea mai mare explozie provocată vreodată de om – a fost folosită de sovietici în 1961. Cunoscută şi ca Bomba Ţarului, ea a avut o putere echivalentă cu 50 megatone de TNT. (Citiţi mai multe despre această bombă în acest articol: “Bomba Ţarului” – cea mai terifiantă explozie nucleară din istorie).

Revenind la bomba cu hidrogen a Coreii de Nord… În cadrul ştirii prezentate la Televiziunea Centrale Coreene se observă o posibilă „hartă” americană. Priviţi la videoclipul de mai jos, începând cu secunda a 12-a… În partea din stânga pare a fi coasta estică a Statelor Unite, în dreapta-jos pare a fi statul şi peninsula Florida, iar în stânga imaginii pare a fi partea vestică a SUA. În mijlocul „hărţii SUA” se observă o gaură gigantică umplută cu apă. Oare ce-au de gând să facă nebunii de nord-coreeni? Să arunce nuclear în aer vulcanul Yellowstone, situat în centrul SUA?

În anul 2014, analistul geopolitic rus Konstantin Sivkov a cerut Moscovei de a lansa un atac nuclear asupra Parcului Național Yellowstone, menționând că ar exista consecințe devastatoare pentru Statele Unite, care ar dispărea ca țară.

“Geologii cred că supervulcanul Yellowstone ar putea erupe în orice moment. Există semne de activitate în creștere acolo. Prin urmare, e suficient pentru a arunca o armă nucleară relativ mică, pentru a iniţia o erupţie. Consecințele vor fi catastrofale pentru Statele Unite, țara va dispărea”, a spus el atunci.