Planeta Venus se va alinia cu Pământul în 2012 şi ne va aduce sfârşitul lumii pe 21 decembrie 2012…

  •  
  •  
  •  
  •  

Pamant Venus SoarePavel Smutney este un cercetător din Slovacia care a emis o teorie astronomică foarte interesantă. Astfel, el crede că alinierea planetelor, în special al planetei Venus cu Soarele, are efecte puternice asupra Pământului. Smutney a urmărit în special tranziturile lui Venus şi a observat că, în perioade foarte apropiate, pe Terra au loc erupţii vulcanice sau cutremure devastatoare. Există o perioadă de circa 6-9 luni după tranzitul lui Venus, în care apar cutremure, erupţii vulcanice sau tsunami puternice în lume.

Tranziturile lui Venus sunt destul de rare şi ele apar în perechi. Astfel, una din ele se află în intervalul 2004-2012. Cea anterioară a avut loc între 1874 şi 1882, iar înaintea sa a mai fost între 1761 şi 1769 şi tot aşa, în continuare. Venus este planeta cea mai apropiată de noi, şi în timpul acestui tranzit sau conjuncţii cu Soarele, ea se află la doar 26 de milioane de kilometri faţă de Pământ. Dar ce efecte are această apropiere? Smutney crede că ea produce dezastre pe Terra. Astfel, marele cutremur din Indonezia din 26 decembrie 2004, cel care a produs ulterior un imens tsunami ce a produs sute de mii de victime în lume, s-ar fi datorat tranzitului planetei Venus din data de 8 iunie 2004. La acea dată, Pământul, Venus şi Soarele se aflau pe aceeaşi linie, şi în plus, această linie era orientată spre constelaţiile Taurul, Orion şi Gemenii, acolo unde se află cele mai apropiate stele şi nebule de Pământ. În plus, Luna era la începutul verii lui 2004 în poziţia cea mai înaltă pe cer, aşa că forţa sa gravitaţională era cea mai puternică.

O catastrofă similară a avut loc pe data de 26 august 1883, atunci când a avut loc marea erupţie vulcanică a vulcanului Krakatoa, cel care a produs şi tsunami, şi care a ucis zeci de mii de oameni. Cu circa 9 ani înainte, pe 6 decembrie 1882, Venus, Soarele şi Pământul iar s-au aliniat. Doar o simplă coincidenţă?

Următorul tranzit al planetei Venus va avea loc pe 6 iunie 2012, cu circa 6 luni înaintea datei de 21 decembrie 2012, data la care mulţi se aşteaptă să aibă loc sfârşitul lumii…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner