Piraterie? Industriei de entertainment îi merge din ce în ce mai bine! Atunci, de ce vor să ne cenzureze Internetul?

3.162 vizualizari

Se ştie că noile şi controversatele legi pe plan internaţional (ACTA sau SOPA) ce urmează a fi implementate în curând vor aduce atingeri grave libertăţii Internetului. Desigur că iniţiatorii acestor legi diabolice au găsit drept pretext „lupta împotriva pirateriei”, căci dacă nu se va interveni ferm, toate veniturile din industria de entertainment (jocuri, filme, muzică etc.) vor avea de suferit grav. Cât de „grav” au avut de suferit, se poate vedea din următorul raport, de pe Scribd.com şi intitulat „The Sky Is Rising”.

În ciuda „pirateriei incredibile” (conform oficialităţilor), Hollywood-ul şi alte industrii de entertainment continuă să spargă recorduri de vânzări an după an. Iată câteva cifre-cheie:

* Conform lui MPAA (Asociaţia Americană a filmelor), veniturile filmelor box office au crescut de la 25,5 miliarde de dolari în 2006 la 31,8 miliarde de dolari în 2010.

* Datele provenite de la PricewaterhouseCoopers şi iDATE arată că între 1998-2010 valoarea industriei mondiale de divertisment a crescut de 449 miliarde de dolari la 745 miliarde de dolari.

* Din 1999 în 2009, vânzările concertelor muzicale din SUA s-a triplat, de la 1,5 miliarde de dolari la 4,6 miliarde de dolari.

* Ca urmare a faptului că publicul cere din ce în ce mai multe filme, companiile producătoare, dornice de venituri mai mari, au crescut numărul anual de filme de la 5.635 de filme (din 2005) la 7.193 (în 2009).

* Datele BLS arată că numărul de locuri de muncă din industria entertainmentului a crescut cu 20% în ultimul deceniu.

În concluzie, acest raport vine să contracareze afirmaţiile industriei de entertainment, conform căreia afacerile lor ar fi fost ruinate de pirateria de pe Internet. Care ruină, dacă valoarea industriei într-un deceniu aproape că se dublează?? Ne credeţi atât de proşti? Domnilor guvernanţi, precum şi cei din elita globală…nu credeţi că noi ştim că vreţi să ne confiscaţi Internetul?? Că, sub masca „pirateriei”, vreţi de fapt să ne limitaţi libertatea pe net? Internetul nu e al vostru! Să vă intre bine în cap!