Site de secrete, stiinta si metafizica

Pentagonul doreşte să pună în “cloud” documente ultrasecrete! Vrea Armata Americană ca hackerii să le ştie toate secretele sau e vorba de o intoxicare?

5 10

CLOUDŞtirea asta nu ştiu dacă să o cred sau nu. Citez de pe businessinsider.com:

Pentagonul (adică Ministerul American al Apărării) se pregăteşte pentru prima dată ca documente catalogate ca fiind de “impact de nivel 6”, adică date sensibile şi de mare risc, să fie înmagazinate în “cloud”-uri digitale, astfel încât ele să fie share-uite pe net în întreaga lume. O cerere publicată la începutul lunii octombrie 2014 de către Agenţia Statelor Unite privind Sistemele Informatice de Apărare (United States Defense Information Systems Agency) relevă intenţia Pentagonului ca mai multe companii IT să administreze serviciile de cloud, ca de exemplu Amazon, pentru a oferi guvernului SUA un plan astfel încât informaţiile clasificate să fie “share”-uite în singuranţă.

O asemenea infrastructură şi politicile asociate există deja pentru informaţiile cu un impact de nivel 1 şi 2, dar dacă planul Armatei va ajunge la bun sfârşit va fi pentru prima dată când date sensibile ar putea pune în pericol vieţile oamenilor dacă ar fi “hack”-uite. Aşadar, documentele sensibile nu mai sunt trimise “encriptat” pe Internet.

P.S. Ce reprezintă documentele cu nivel de impact 6? Sunt acele documente, ale căror date au un impact asupra vieții și siguranței (cunoaşterea lor ar putea avea pierderi pe scară largă de vieţi omeneşti), impact asupra stabilității politice, impact asupra operațiunilor militare (pot provoca daune extrem de grave asupra forţelor militare americane sau aliate), impact asupra relațiilor externe (provoacă direct conflicte internaționale), impact asupra negocierilor comerciale internaționale, impact asupra operațiunilor de informații, impact asupra furnizării de servicii de urgență (ameninţă direct stabilitatea internă a ţării).

Mie nu-mi vine a crede că documente militare şi informaţionale atât de importante pentru Statele Unite sunt puse în “cloud”, lăsând astfel oricând o portiţă pentru a fi sparte de hackeri. Şi asta pentru că nu există un “cloud” 100% sigur. Părerea mea e că se joacă din nou un scenariu… vor fi puse în cloud doar anumite date şi informaţii, care ulterior, să se scurgă pe piaţă, pentru a induce din nou în eroare. Este pur şi simplu doar o nouă operaţiune de intoxicare. Doar nu vă închipuiţi că Pentagonul va da “share” vreodată într-un cloud administrat de Amazon la planurile navei spaţiale ultrasecrete TR-3B (TR-3B, nava spaţială ultrasecretă care îşi schimbă forma şi care e capabilă de călătorii interstelare)…

 

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie