Site de secrete, stiinta si metafizica

Pene de curent generalizate au lovit Turcia! Oficialii nu exclud un atac terorist!

3 10

pana de curentMai multe pene de curent generalizate au lovit zeci de provincii din Turcia, oficialii spunând că de vină ar putea fi conexiunile cu Europa continentală. Întreruperile de curent electric au afectat reţelele electrice și cele de transport public, inclusiv sistemele de tramvai și de metrou din Istanbul. Un centru de criză a fost înființat în cadrul ministerului de energie.

Prim-ministrul Ahmet Davutoglu a declarat că toate cauzele posibile sunt examinate, inclusiv un posibil atac terorist. Întreruperea a avut loc la ora 10:36, marţi dimineaţa, pe 31-03-2015.

Până după-amiaza, compania turcă de transport de energie electrică (Turkish Electricity Transmission) a declarat că doar 15% din Istanbul si Ankara aveau asigurate alimentarea cu energie electrică. Cu toate acestea, televiziunea turcă a raportat că electricitatea a fost restabilită în orașele Edirne, Tekirdag, Erzurum și Trabzon.

Turcia suferă de reduceri sporadice de energie electrică, dar localnicii spun că nu-şi amintesc de o asemenea întrerupere la nivel naţional a electricităţii.

Unul dintre puţinele oraşe neafectate de întreruperea de curent electric a fost Van, din estul țării, unde energia electrică este furnizată din Iran.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie