Pe 20 martie 2012, Iranul va încerca să dea o lovitură mortală dolarului american. Va declanşa atunci SUA războiul?

5.226 vizualizari

20 martie este mare sărbătoare în Iran. Aceasta se numeşte Nowruz şi este echivalentul zilei de Anul Nou. În calendarul iranian se leagă cu echinocţiul de primăvară (prima zi de primăvară). Rădăcinile acestei sărbători provin din religia antică a Zoroastrismului şi este considerată a fi cea mai mare sărbătoare anuală în Iran. În general, Anul Nou persan este sărbătorit printr-o purificare simbolică a casei şi printr-o reprezentare spirituală a creaţiei şi fertilităţii. Familiile se reunesc şi sunt consumate bucate tradiţionale.

În acest an (2012), Iranul va sărbători puţin altfel Anul Nou persan. În acest an, Iranul îşi va schimba politica sa pentru plata exporturilor de petrol. Iranul nu va mai accepta dolarul SUA şi va fi în căutarea de alte valute şi produse de bază.

Din 1971, petrolul oferit de OPEC a fost cotat în mod exclusiv în dolari americani. Datorită acestui lucru, benzina este mult mai ieftină în Statele Unite decât în ​​orice altă ţară din lume. Din momentul în care s-a deschis Bursa Petrolieră Iraniană în 2005, Iranul a cautat monede alternative şi alte mărfuri pentru comerţul cu petrol. Bursa iraniană a contactat direct Japonia, Rusia şi China pentru a negocia plăţile în alte valute.

Nu este o coincidenţă faptul că tot în anul 2005, odată cu crearea Bursei Petroliere Iraniene, George Bush a început impunerea de sancţiuni asupra Iranului. În 2010, în Statele Unite a fost adoptată o lege specială prin care se încearcă paralizia economiei iraniane. Sancţiunile includ pedepsirea mari investitorilor prezenţi în industria iraniană de petrol, inclusiv a companiilor care se ocupă cu  transportul, asigurarea şi oferirea de servicii financiare pentru petrolul iranian, precum şi interzicerea de tranzacţii bancare şi imobiliare. Practic, Statele Unite se comportă ca o familie mafiotă, ce vrea să pună dominaţie asupra economiei unei ţări, care nu vrea să accepte dolarul american în tranzacţiile petroliere.

Dar Iranul nu s-a lăsat intimidat. Această ţară şi-a stabilit data de 20 martie 2012 ca ziua în care vor accepta numai yeni, rupii, euro, şi yuani pentru petrolul vândut. Această poziţie ameninţă să năruie statutul de monedă de rezervă mondială a dolarului, constituind astfel ultimul cui în sicriul economiei americane. Aceasta este protejată de dolar, prin mijloace artificiale de politică monetară ale lui Federal Reserve; în cazul în care economia americană ar plăti preţul real al petrolului, atunci am putea profeţi, fără a greşi, un colaps total al Americii.

De aceea, e posibil ca în jurul datei de 20 martie 2012, forţele oculte care se află în spatele conducerii SUA vor încerca declanşarea unui atac/război care să pună capăt tentativei Iranului de a schimba dolarul ca monedă de referinţă în tranzacţiile internaţionale cu petrol.

P.S. Rog a se reciti articolul din octombrie 2011 (https://www.lovendal.ro/wp52/oculta-mondiala-declanseaza-razboaie-in-lume-pentru-ca-petrolul-sa-fie-platit-in-dolari/) în care vorbeam despre motivul pentru care Oculta Mondială ţine atât de mult ca tranzacţiile petroliere să fie făcute în dolari. Citesc un fragment de acolo:

Americanii au ţinut cu dinţii ca tranzacţiile cu petrol ale lumii să se desfăşoare doar în dolari, pentru că acest lucru dă valoare dolarului. De fapt, nu-i corect că spun „americanii” (căci cetăţenii americani de rând nu au nicio putere), ci mai degrabă stăpânii oculţi ai dolarului american (familia Rothschild şi asociaţii  proprietarii lui Federal Reserve, banca ce emite dolarul) şi păpuşile lor de la conducerea Americii (indiferent dacă s-o numi democraţi sau republicani). Iar afacerea pentru Oculta Mondială e una perfectă: ei emit nişte hârtii fără valoare (dolarii americani) ce primesc valoare dacă se raportează la „aurul negru”, care este petrolul. Dacă dolarii nu s-ar mai raporta la petrol, atunci Federal Reserve al SUA şi-ar pierde din puterea mondială, şi astfel, Oculta Mondială şi-ar pierde una din principalele surse de bani şi putere.