Papa Francisc I şi legăturile sale periculoase cu “războiul murdar” din Argentina

7.003 vizualizari

Noul papă ales al Bisericii Romano-Catolice, Francisc I, alias cardinalul Jorge Mario Bergoglio, are o mulţime de schelete în dulap. Unele mai puţin cunoscute de mass-media. Acesta e şi scopul articolului de faţă: de a atrage atenţia asupra unei posibile legături periculoase între iezuiţi, CIA, francmasonerie şi noul papă de la Roma.

Papa Francisc I, mare iezuit a Argentinei în timpul dictaturii militare a generalului Videla

În 1973, Jorge Mario Bergoglio a fost numit “Provincial” al Argentinei pentru Societatea lui Iisus (adică pentru iezuiţi). Având această funcţie, Bergoglio era cel mai mare în ierarhia iezuiţilor din Argentina în timpul dictaturii militare conduse de generalul Jorge Videla (1976-1983). Bergoglio a devenit mai târziu episcop şi arhiepiscop de Buenos Aires. Papa Ioan Paul al II-lea i-a dat titlul de cardinal în 2001.

Dar „scheletele din dulapul” papei de care vorbeam la începutul articolului se referă tocmai la această legătură dintre Bergoglio şi junta militară a generalului Videla. Atunci când Argentina a scăpat de această pacoste (în 1983), noul preşedinte ales, Raul Alfonsin, a creat o „Comisie a Adevărului”, pentru a investiga toate crimele din timpul aşa-zisului „război murdar” („la guerra sucia” în spaniolă).

„Războiul murdar” din Argentina, opera CIA-ului

Secretarul de stat american, Kissinger si dictatorul militar, Videla
Secretarul de stat american, Kissinger si dictatorul militar, Videla

Deocamdată, se ştie că venirea la putere a acestei junte a fost sprijinită de Washington, un rol important jucându-l secretarul de stat american din acele vremuri, Henry Kissinger. Aşa cum aflăm de pe Wikipedia, Kissinger face parte din mari organizaţii ale Ocultei Mondiale, dintre care putem aminti organizația masonică evreiască B’nai B’rith, Grupul Bilderberg, Comisia Trilaterală, Marea Lojă Elvețienă Alpina sau Clubul elitist Bohemian. După ce şi-a încheiat activitatea politică, Kissinger a devenit consultant pentru CIA, confirmându-se astfel faptul că Kissinger a fost de mult timp agent CIA.

Un regim care a asasinat preoţi

Junta militară condusă de generalul Jorge Videla a fost responsabilă pentru nenumărate asasinate, inclusiv ale unor preoţi şi călugări care s-au opus regimului militar instaurat în urma unei lovituri de stat ce a avut loc pe 24 martie 1976, care a răsturnat guvernul Isabelei Peron.

Un personaj-cheie a regimului militar e omul lui Rockefeller

Unul din personajele cheie ale acestei junte militare a fost Ministrul Economiei, Jose Alfredo Martinez de Hoz, un afacerist argentinian, dar care era şi bun prieten cu nimeni altul decât cu… David Rockefeller! Da, Rockefeller, a cărui familie este membră marcantei a Ocultei Mondiale, alături de Rothschild şi Morgan (vezi mai multe în acest articol: https://www.lovendal.ro/wp52/rothschild-morgan-si-rockefeller-bancherii-care-au-subordonat-lumea/. Tatăl acestui David Rockefeller, John D. Rockefeller (1874-1960) a fost cel care a blocat la începutul secolului XX construirea unui automobil electric de succes (aşa cum am arătat în acest articol: https://www.lovendal.ro/wp52/cum-francmasonica-familie-rockefeller-a-blocat-la-inceputul-secolului-xx-un-automobil-electric-de-succes/).

Măsuri draconice impuse în Argentina de Oculta Mondială, prin intermediul omului lui Rockefeller

Ministrul argentinian al Economiei, Martinez de Hoz, omul lui Rockefeller

Acum, revenind la ministrul Martinez de Hoz (care, apropo, a murit acum câteva zile, pe 16 martie 2013), acesta a adoptat aceleaşi politici macroeconomice distrugătoare care au fost impuse în Chile, în anul 1973 (deci, cu 3 ani mai devreme), sub dictatura lui Pinochet.

Salariile argentinienilor au fost imediat îngheţate prin decret. Întrucât, preţurile au luat-o razna, puterea de cumpărare a populaţiei a scăzut cu mai mult de 30% în doar 3 luni de la preluarea puterii de către junta militară. Argentinienii au început să sărăcească pe capete…

Ca urmare a măsurilor luate de acelaşi Jose Alfredo Martinez de Hoz, politica monetară a băncii centrale era determinată de marile bănci de pe Wall Street şi de către FMI. Piaţa valutară a fost manipulată grosolan, iar moneda naţională, peso, a fost superevaluat intenţionat, creându-se astfel o datorie publică insurmontabilă. Întreaga economie naţională a fost dusă spre faliment.

Cei 3 care au distrus Argentina: De Hoz, Rockefeller si Videla

Wall Street-ul (marile bănci americane deţinute de familiile francmasonice Rothschild, Rockefeller şi Morgan) dar şi CIA-ul se aflau astfel în spatele acestei junte militare.

Iezuiţii îi susţin pe „militarii lui Rockefeller”

În acest timp, conducerea Bisericii Catolice din Argentina susţine cu toată puterea ei junta militară venită la putere în anul 1976. Dar nu întreaga Biserică. Iezuiţii – care reprezentau fracţiunea cea mai influentă şi mai conservatoare din Biserică, având legături cu elitele economice argentiniene – susţin ferm junta militară; alte fracţiuni din Biserică, mai puţini influenţi, erau de stânga, susţinând aripa peronistă. Şi cine era conducătorul iezuiţilor din Argentina din acea perioadă? Nimeni altul decât actualul papă, Francisc I.

(Aici vreau să fac o mică paranteză şi să remarc ipocrizia iezuiţilor şi a noului papă: pe de altă parte, susţin public păturile sărace ale societăţii şi stilul de viaţă auster, dar, pe de altă parte, au legături cu bogaţii societăţii. Cine îi mai crede?)

Francisc I, alături de dictatorul Videla

Doi apropiati: viitorul papa Francisc I si tiranul Videla
Doi apropiati: viitorul papa Francisc I si tiranul Videla

Iar poza din stânga spune totul despre actualul papă: iată-l primindu-l cu multă căldură şi plimbându-se alături de dictatorul Jorge Videla. Mai trebuia remarcat însă un lucru: în timp ce ierarhia superioară a Bisericii Catolice argentiniene îl susţinea pe generalul Videla, totuşi cei de la baza bisericii (marea majoritate a preoţilor, călugărilor şi credincioşilor) erau împotriva sa.

Cardinalul Jorge Bergoglio, colaborator al „războiului murdar” al dictaturii militare

Revenind la papa Francisc I, într-un articol din 2010, ziarul de limbă spaniolă El Mundo.es vorbeşte despre legăturile suspecte ale cardinalului Bergoglio (pe atunci nr.1 în Biserica Argentiniană) cu dictatura militară din anii 70. Citez din articol:

„Numărul 1” al Bisericii Catolice din Argentina, Cardinalul Jorge Bergoglio, în vârstă de 73 de ani, a fost identificat drept colaborator al „războiului murdar” al dictaturii militare (1976-1983), întrucât şi-ar fi dat acordul pentru răpirea de către junta militară a doi preoţi iezuiţi aflaţi în subordinea sa. Plângerea vine de la supraviețuitorii „războiului murdar”, iar Arhiepiscopul de Buenos Aires trebuit să apară în calitate de martor în faţa tribunalului (…) Tatăl unuia dintre cei răpiţi şi sechestraţi, Emilio Mignone, într-o carte apărută în 1986 şi intitulată „Biserica şi dictatură”, îl acuza pe cardinalul Bergoglio ca fiind „unul dintre păstorii care a oferit lupului oile sale, fără să le ia apărarea”.

Actualul papă îşi oferea preoţii din subordinea sa „echipelor morţii”!

Aşadar, ce om „milos” poate fi acest papă, cel care îşi dă acordul ca proprii preoţi să fie anchetaţi, torturaţi şi omorâţi de către o dictatură militară cu care colaborează foarte bine!?? Unul din preoţii răpiţi şi torturaţi în 1976 de „echipele morţii ale juntei militare” a avut noroc să fi fost eliberat 5 luni mai târziu. Acesta, pe numele său Orlando Yorio, l-a acuzat pe actualul papă că atunci, în 1976, că pur şi simplu „l-a oferit pe tavă” echipelor morţii ale generalului Videla (vezi ştirea de pe Associated Press de pe 13 martie 2013). Maria Marta Vasquez şi soţul ei, Cesar Lugones sunt alte victime ale „echipelor morţii”, ce au primit „binecuvântarea” iezuitului Jorge Mario Bergoglio.

Biserica Catolică argentiană a susţinut colaborarea cu dictatura militară

Dar Bergoglio făcea parte din conducerea superioară a Bisericii Catolice care susţinea această juntă militară ticăloasă. Citez un articol din 2011 de pe blogul The Humanist, articol dedicat regimului militar criminal al lui Videla:

„Videla şi alţi complotişti au primit binecuvântarea arhiepiscopului de Parana, Adolfo Tortolo, care a servit şi ca vicar al forţelor armate (…) Într-o întâlnire cu liderii militari, arhiepiscopul Tortolo a spus că „deşi Biserica are misiunea sa specifică, totuşi ea nu poate să nu participe la evenimente care privesc ordinea statului”, şi a solicitat argentinienilor să coopereze în mod pozitiv cu noua guvernare”.

Se estimează că între 1976 şi 1978, junta militară, cu complicitatea directă a conducerii Bisericii Catolice din Argentina, a răpit, torturat şi omorât peste 22.ooo de oameni, „inamici ai statului” (aşa cum au fost ei numiţi).

Videla: „Întreaga conducere a Bisericii Catolice ştia de dispariţiile inamicilor mei”

Într-un articol publicat în 2012 de Irish Times, fostul dictator Videla (acum, condamnat la închisoare pe viaţă) a dezvăluit că întreaga conducere a Bisericii Catolice din Argentina ştia de răpirile şi crimele din regimul său. Citez din articol:

„Fostul dictator militar al Argentinei a spus că el a informat ierarhia catolică a ţării despre politica regimului său de dispariţie a oponenţilor politici, iar liderii catolici i-au oferit sfaturi despre cum să administreze această politică”.

Şi reţineţi că, printre liderii Bisericii Catolice a Argentinei din acele vremuri se număra şi actualul papă Francisc I… Ce-ar fi trebuit să facă cardinalul Jorge Mario Bergoglio în 1976? Poate să se opună public juntei militare, aşa cum a făcut în 1973 Biserica Catolică din Chile (stat vecin Argentinei) care s-a opus public regimului militar al dictatorului Augusto Pinochet (ce a venit la putere printr-o lovitură de stat, la fel, regizată de CIA). Dar Bergoglio n-a făcut-o…din contra, a fost un colaborator temeinic al dictaturii militare a lui Videla. Drept răsplată, a fost ales papă în martie 2013…