Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Până în 2045, toţi vom fi şomeri, căci toate meseriile vor fi înlocuite de roboţi! Chiar şi doctorii şi profesorii vor dispărea… Eu mi-aş dori ca roboţii să-i înlocuiască pe toţi politicienii!

  •  
  •  
  •  
  •  

roboti 2045Vorbind la recenta conferinţă economică de la Davos (Elveţia), considerată a fi forumul economic de elită pentru discutarea tendințelor mondiale și strategiilor politice, un expert în inteligență artificială, Jeremy Howard, a făcut un anunț uimitor care indică o schimbare majoră în ocuparea forței de muncă pe plan mondial.

Aşa cum puteţi vedea şi în videoclipul de mai jos, Howard explică faptul că omenirea a atins un prag critic, în care „maşina inteligentă” funcționează mai bine decât chiar şi cei mai importanţi experţi din anumite domenii, ca medicină, științe sau sistem bancar. Acest lucru are semnificaţii importante, căci înseamnă înlocuirea forței de muncă calificate umane cu roboți. Astfel, oameni calificaţi şi specialişti din diverse domenii vor fi înlocuiţi în viitor cu maşini. Se va crea stfel un fenomen social denumit „șomaj tehnologic”, un tip de șomaj permanent care va adânci şi mai mult criza economică, întrucât locurile de muncă pierdute nu vor mai putea fi „recuperate” niciodată. Dacă un robot ia decizii mai bune şi mai eficiente decât un om, de ce-ar mai fi nevoie de om?

Howard afirmă că omenirea este pe cale de a întâlni condiții similare celor care au avut loc după Revoluția Industrială, atunci când  au fost înlocuiţi o mare parte din muncitorii din industrie cu echipamente automatizate (începând cu anii 50). Acest fenomen a  dat naștere unui șomaj pe termen lung: celebrul economist John Keynes a fost primul care s-a gândit la această perspectivă sumbră. Dar, de data aceasta, faţă de anii 50, noul tip de automatizare reprezintă o amenințare mult mai mare, pentru că este atotcuprinzătoare şi îi va afecta şi pe oamenii calificaţi. Cu alte cuvinte, oricine poate fi înlocuit … permanent.

În lume s-au făcut o serie de predicții, cum ar fi cele făcute de profesorul de informatică Moshe Vardi, care crede că toată munca umană va fi externalizată în totalitate către roboți și maşini inteligente până în anul 2045. Atunci, toţi vom deveni şomeri?

P.S. Eu, unul, cel mai mult mi-aş dori ca roboţii să înlocuiască politicienii. Cred că ar fi mai obiectivi şi mai buni decât jalnicii politicieni de pe întreg mapamondul.


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu