Oculta Mondială declanşează războaie în lume pentru ca petrolul să fie plătit în continuare în dolari

7.701 vizualizari

Toată această teorie a conspiraţiei, pe care o voi expune în articolul care urmează, se bazează pe presupuneri logice şi nu pe dovezi clare. Asemenea dovezi nu se pot obţine şi e pueril a se crede că lucrurile ar putea sta în felul acesta. Precum am mai spus şi altă dată: scepticilor, ce dovezi aţi vrea să aduc? O declaraţie semnată la notar de către un conspiraţionist în care el să spună: „Da, e adevărat că eu mă aflu în spatele uşilor închise şi sunt un păpuşar!” Uneori, ridicolul unor asemenea pretenţii poate ajunge chiar până aici. Trebuie să înţelegeţi că în lumea aceasta, e greu să mai faci distincţie între adevăr şi falsitate, iar singurul lucru care ne mai rămâne e să alegem alternativa cea mai logică din toate alternativele.

În alcătuirea acestui articol, mă voi servi pe diverse articole şi ştiri prezentate în mass-media internaţională. Aşadar…

Patru „terorişti” ucişi în 2011 sub controlul americanilor

1 mai 2011:

WASHINGTON – Osama bin Laden, liderul terorismului global şi arhitectul evenimentelor de pe 11 septembrie 2001, a fost ucis într-un atac fulger de către forţele de elită americană, fiind apoi înmormântat în apele mării.

Sursa: CBS

11 iunie 2011:

Fazul Abdullah Mohammed, şeful organizaţiei Al-Qaeda din Africa de Sud şi „creierul” aflat în spatele atacurilor teroriste de la ambasada americană din 1998 din Kenya şi Tanzania, a fost ucis în timpul unor confruntări armate cu forţele somaleze in Mogadishu.

Sursa: ABC News

Preşedintele Barack Obama a confirmat cu mândrie moartea în Yemen a unuia dintre cei mai proeminenţi lideri Al Qaeda, clericul Anwar al-Awlaki.

Sursa: Politico.com

Muammar Gaddafi a fost ucis după ce a fost capturat de luptătorii libieni care l-au căutat ca în gaură de şarpe, l-au încolţit şi l-au împuşcat în ultimul său bastion de rezistenţă, oraşul său natal, Sirte.

Sursa: Reuters.com

Se pare că anul acesta o mulţime de lideri terorişti au fost omorâţi şi toţi aceştia în zone în care SUA operează. Aceasta arată că preşedintele Obama îşi arată muşchii pentru a demonstra ce preşedinte puternic şi hotărât este el, ca urmare a apropierii viitoarelor alegeri prezidenţiale din 2012. Dar aceasta ar fi o explicaţie mult prea simplă pentru toate aceste acţiuni…

Tranzacţiile cu petrol trebuie să se facă doar cu dolari

În primul rând, trebuie să ştiţi că întregul război împotriva terorismului reprezintă, de fapt, un război mai mult pentru bani. Dar, pentru a ajunge la bani, trebuie să trecem prin „aurul negru” sau petrol. Fără petrol, nimic din lumea aceasta n-ar funcţiona: fabricile din întreaga lume s-ar închide, guvernele ar fi paralizate, economiile mondiale ar stagna. Prin acordul cu OPEC, şi în special cu Arabia Saudită, pe teritoriul căreia marile companii americane de petrol au primit permisiunea de a fora, OPEC a acceptat doar dolari americani în schimbul petrolului, şi nimic altceva. Nu tu ruble, mărci germane, lire sterline, yeni sau pesos. Ca urmare a acestui fapt, dolarul american a devenit moneda internaţională standard. Astfel, monezile lumii nu s-au mai raportat la aur (ci era drept etalon de referinţă după cel de-al doilea război mondial), ci la dolarul american.

De ce Oculta Mondială ţine atât de mult ca tranzacţiile cu petrol să fie făcute în dolari?

Americanii au ţinut cu dinţii ca tranzacţiile cu petrol ale lumii să se desfăşoare doar în dolari, pentru că acest lucru dă valoare dolarului. De fapt, nu-i corect că spun „americanii” (căci cetăţenii americani de rând nu au nicio putere), ci mai degrabă stăpânii oculţi ai dolarului american (familia Rothschild şi asociaţii  proprietarii lui Federal Reserve, banca ce emite dolarul) şi păpuşele lor de la conducerea Americii (indiferent dacă s-o numi democraţi sau republicani). Iar afacerea pentru Oculta Mondială e una perfectă: ei emit nişte hârtii fără valoare (dolarii americani) ce primesc valoare dacă se raportează la „aurul negru”, care este petrolul. Dacă dolarii nu s-ar mai raporta la petrol, atunci Federal Reserve al SUA şi-ar pierde din puterea mondială, şi astfel, Oculta Mondială şi-ar pierde una din principalele surse de bani şi putere.

Saddam Hussein, pedepsit pentru că dădea petrol în alte monezi naţionale

Saddam Hussein a fost unul dintre primii lideri ai lumii care a încercat să se desprindă de acordul OPEC (petrolul raportat la dolari), prin oferirea de petrol altor naţiuni în schimbul monezilor lor naţionale, în timpul embargo-ului petrolier al ONU, fiind ajutat de corupţia din programul Naţiunilor Unite „hrană contra petrol”. Administraţia SUA a pus la cale războiul din Iraq din 2003 pentru a îndepărta „pericolul Saddam” de distanţare a petrolului de dolari, deşi motivul principal a fost acela că dictatorul iraqian ar deţine arme biologice sau chimice, lucru total fals.

Gaddafi a plătit pentru aceeaşi îndrăzneală…

Şi fostul lider libian, Muammar Gaddafi, a fost îndepărtat de la conducerea Libiei, datorită încercării sale de a rupe legătura dintre petrol şi dolarul american. Gaddafi avea ideea ca naţiunile africane şi islamiste să se unească pentru a crea o nouă monedă, denumită dinarul de aur, care s-o folosească în tranzacţiile cu petrol şi cu alte resurse naturale.

Iranul, pe punctul de a fi atacat, pentru că scoate dolarul din tranzacţiile cu petrol

În 2009, preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, anunţa că dolarul american va fi înlocuit cu euro în tranzacţiile comerciale, deci şi cele cu petrol. Citim de pe site-ul Daily Markets:

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a ordonat înlocuirea dolarului american cu euro în schimburile economice ale ţării. Mai devreme, Republica Islamică a Iranului a anunţat că euro va înlocui dolarul în tranzacţiile ţării cu petrol. Iran a chemat şi celelalte ţări membre ale OPEC de „a îneca” dolarul în favoarea unui euro mai credibil.

Din 2009, a început să se bată din nou tobele războiului împotriva Iranului, pe motivul… dezvoltării tehnologiei nucleare, deşi o ţară mult mică din regiune (cum e Israelul) deţine arma nucleară nestingherită. Anul acesta, chiar eu am scris un articol prin care spuneam că Iranul va primi rupii indiene, în loc de dolari americani, pentru petrolul vândut Indiei (https://www.lovendal.ro/wp52/sua-se-duce-dracului-iranul-va-primi-rupii-indiene-in-loc-de-dolari-americani-pentru-petrolul-vandut-indiei/).

După ce a explorat diferite opţiuni în a face plăţi, India s-a decis să plătească în propria monedă naţională (rupee) importurile de petrol brut din Iran. Firma naţională de petrol iraniană – NIOC (National Iranian Oil Co) va deschide un cont în rupee la băncile indiene şi va putea folosi banii din cont la cumpărarea de produse nestrategice din India (de exemplu, diverse bunuri). Nu va putea însă folosi banii pentru cumpărarea de acţiuni sau companii indiene. Ministrul de Finanţe indian va pregăti o listă cu bunurile pe care autorităţile iraniene vor avea voie să le cumpere din India.

În februarie 2011, India a început să facă plăţi în euro printr-o bancă iraniană cu sediul în Germania. Dar, ea a trebuit să se oprească, după ce Germania a primit presiuni din partea SUA pentru încetarea acestei practici. Guvernul indian a încercat plăţile pentru petrolul iranian primit prin intermediul unei bănci din Emiratele Arabe Unite (Noor Islamic Bank), dar şi această ţară a refuzat.

India importă lunar circa 12 milioane de barili de petrol din Iran, care este cel de-al doilea furnizor de petrol pentru economia Indiei, după Arabia Saudită.

Noi rezerve de petrol din lume pentru acoperirea producţiei Iranului

Dar multe din rezervele de petrol ale lumii sunt încă neexplotate şi se află în ţări din lumea a treia, acolo unde influenţa politică poate fi cumpărată sau vândută, aşa cum a fost în Orientul Mijlociu în urmă cu decenii în urmă. Ce s-ar întâmpla dacă Iranul nu s-ar supune conducătorilor lumii, continuând tranzacţiile cu petrol în dolari? Ţinând cont că Iranul deţine 5% din producţia mondială a petrolului, pierderea unei asemenea cantităţi de „aur negru” de pe piaţa mondială, ar avea consecinţe nefaste şi catastrofale: preţurile la petrol ar creşte exponenţial, iar toate economiile lumii ar fi aruncate în haos într-un moment extrem de inoportun. Atunci, ce soluţii ar exista? Cum să se acopere pierderea a 5% din producţia mondială? Simplu: prin exploatarea de noi rezerve de petrol.

Obama trimite militari americani în Uganda, sudul Sudanului, Republica Centrafricană şi Congo

Citim o ştire de pe 14 octombrie 2011 de pe ABC News, intitulată „Obama trimite 100 de militari americani în Uganda pentru a lupta împotriva Armatei de Rezistenţă a Domnului”.

Preşedintele Obama a autorizat trimiterea de 100 de militari americani pentru a ajuta forţele regionale în capturarea sau uciderea lui Joseph Kony, liderul Armatei de Rezistenţă a Domnului (…) Aceste forţe vor merge şi în Uganda, sudul Sudanului, Republica Centrafricană şi Republica Democrată a Congo-ului.

Ce naiba caută americanii în Uganda, sudul Sudanului, Republica Centrafricană şi Congo? Noi rezerve de petrol… Nu vă vine a crede? Atunci judecaţi şi voi singuri ce-s cu aceste ştiri:

1) Uganda are imense rezerve de petrol ce aşteaptă a fi descoperite. Citim acest lucru în celebrul cotidian The Economist, sub articolul „Petrolul Ugandei, o resursă ispititoare”:

Companii din Occident, precum şi cele din China şi Malaiezia, ar putea schimba soarta câtorva ţări din Africa, ce au fost până în prezent ocolite de investiţiile străine. Una dintre cele mai spectaculoase descoperiri a avut loc în Uganda; rezervele din câmpul petrolifer Albertine, aflat pe ţărmurile ugandeze şi congoleze ale Lacului Albert au nevoie de investiţii de 10 miliarde de dolari. După ce va începe extragerea de petrol, Uganda va deveni un producător de petrol de mărime medie, la nivelul Mexicului. Ţara va câştiga circa 2 miliarde de dolari pe an din afacerile cu petrol.

2) Sudul Sudanului deţine 80% din rezervele de petrol totale ale Sudanului. Acest lucru îl putem afla din Wikipedia.

3) Republica Centrafricană, deşi nu deţine rezerve de petrol, totuşi e localizată lângă Sudanul de Sud, fiind importantă în distribuţia finală a petrolului.

4) Republica Congo- are o istorie în producerea de petrol, dar descreşterea producţiei din puţurile petroliere a fost o problemă.

Planul Ocultei Mondiale

Toate naţiunile mai sus menţionate au rezerve de petrol potenţiale, atrăgând astfel şi atenţia americanilor. În concluzie, planul administraţiei SUA, condusă din spate de Oculta Mondială, ar putea fi următorul:
– declanşarea, prin intermediul Israelului, a unui război cu Iranul, pentru a scăpa de regimul iranian ce doreşte scoaterea dolarului din tranzacţiile cu petrol;
– SUA va abandona, încetul cu încetul, Orientul Mijlociu şi îşi va orienta poziţia către naţiunile bogate de petrol din Africa, unde va putea declanşa chiar noi războaie.

Totul pentru păstrarea dolarului…