Obama, fiul nelegitim al lui Malcolm X, liderul organizaţiei „Naţiunea Islamului”?

2.629 vizualizari

Pe 5 noiembrie 2008, istoria SUA a înregistrat un eveniment de mare însemnătate: Barack Obama l-a învins pe John McCain, devenind cel de-al 44-lea preşedinte al SUA şi primul şef de stat american de culoare. George W. Bush şi controversata sa administraţie republicană au fost înfrânţi. Dar cum a reuşit Obama să ajungă în acel punct?

Unii sugerează că Obama a ajuns preşedinte, ca urmare a influenţei unui clan important din SUA: este vorba despre Naţiunea Islamului. Există persoane care cred că Obama este fiul nelegitim al lui Malcolm X, fost lider al organizaţiei, şi că susţinătorii săi din cadrul Naţiunii Islamului au contribuit la ascensiunea sa drept primul american de culoare care preia puterea la Casa Albă. Este posibil ca dorinţa lui Obama de a asigura un sistem de sănătate universal să fie legată de această susţinere clandestină? Cărui grup etnic îi aparţin cei mai mulţi dintre cetăţenii SUA care nu au asigurate servicii medicale? Nu cumva este vorba de bărbaţi, femei şi copii de culoare?

Alţii sugerează că Obama îşi datorează poziţia faptului că ar fi fost susţinut de către familia Kennedy. Se fac speculaţii conform cărora John F. Kennedy a fost cel care 1-a ajutat pe tatăl lui Obama să ajungă în SUA din Kenya şi să se bucure de o educaţie universitară costisitoare. Pornind de la această bază sigură, el a reuşit să-şi propulseze fiul pe un drum ce avea să-l ducă din cel mai tânăr stat al Americii până pe Bulevardul Pennsylvania, numărul 1 600, Washington, şi în fotoliul de preşedinte al SUA.