Oamenii de ştiinţă au descoperit un nou organ în trupul uman


Nu în fiecare zi puteţi afla că trupul vostru conține un organ încă nedescoperit. Deşi despre mezenteriu se ştia de mult timp, despre acesta se credea anterior că ar reprezenta o serie de structuri fragmentate, separate, mai degrabă decât un singur organ continuu. Descoperirea a fost detaliată într-un nou articol publicat în revista „The Lancet Gastroenterology and Hepatology”.

„În lucrare, care a fost revizuită și evaluată, se spune că avem un organ în organismul nostru, care nu a fost recunoscut ca atare până în prezent”, a declarat cercetătorul J. Calvin Coffey. „Descrierea anatomică care a fost stabilită de peste 100 de ani de anatomie a fost una incorectă. Acest organ este departe de a fi fragmentat și complex. Este pur și simplu o structură continuă.”

În anatomia actuală, mezenteriul este considerat a fi o parte a peritoneului, în cavitatea abdominală, care deţine mici intestinele. Se ataşează la perete posterior, sau spate, de abdomen. În timp ce rămâne încă neclar exact ceea care este funcția acestui nou organ, un studiu mai aprofundat ar putea oferi oamenilor de știință o mai bună înțelegere a modului de a trata bolile digestive.

Sursa: sciencealert.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock